Παρασκευή, 10 Σεπτεμβρίου 2021 19:10

Μάστερ πλαν για παρεμβάσεις στον αστικό ιστό της Καλαμάτας

Γράφτηκε από την

Σε εξέλιξη βρίσκεται η εκπόνηση μάστερ πλαν για παρεμβάσεις στον αστικό ιστό της Καλαμάτας.

Στην πόλη βρίσκεται η ομάδα των μελετητών με επικεφαλής τον Δημήτρη Τσάμη, για το συγκεκριμένο μάστερ πλαν που εκπονείται, προκειμένου στη συνέχεια να διεκδικηθούν χρηματοδοτικοί πόροι μέσω του Ταμείου Ανάκαμψης κι άλλων χρηματοδοτικών προγραμμάτων.
Ο δήμαρχος Θανάσης Βασιλόπουλος συζήτησε χθες με τον επικεφαλής και τα μέλη της μελετητικής ομάδας, θέτοντας το πλαίσιο και παρουσιάζοντας τον υφιστάμενο σχεδιασμό και προγραμματισμό της δημοτικής αρχής. Στις συναντήσεις παρέστησαν ο αντιδήμαρχος Νίκος Μπασακίδης, η διευθύντρια Προγραμματισμού Παναγιώτα Κουράκλη και υπηρεσιακοί παράγοντες του δήμου.
Σύμφωνα με την ενημέρωση από το δήμο, οι κατευθύνσεις που έχουν δοθεί αφορούν την ψηφιακή, την πράσινη και την ολιστική Καλαμάτα, με την τελική μελέτη να συμπυκνώνει ένα σχέδιο συνολικής αντιμετώπισης, απαντώντας στις αγωνίες και τα όνειρα της πόλης.
Κατά την εκπόνηση του μάστερ πλαν θα υπάρξει εξειδίκευση των περιοχών παρέμβασης με έμφαση σε συγκεκριμένες ζώνες, θα προσδιοριστούν έργα και δράσεις απαραίτητα για την υλοποίηση μιας ολοκληρωμένης αστικής ανάπλασης, ενώ αναπόσπαστο στοιχείο της όλης διαδικασίας θα είναι η συνεργασία και η διαβούλευση με θεσμικούς φορείς και το ευρύ κοινό.