Τρίτη, 21 Ιουνίου 2022 20:38

Βασιλόπουλος για μη πρόσκληση αντιπολίτευσης: “Τον δήμο τον εκπροσωπεί ο δήμαρχος” (βίντεο)

Βασιλόπουλος για μη πρόσκληση αντιπολίτευσης: “Τον δήμο τον εκπροσωπεί ο δήμαρχος” (βίντεο)

 

Συνειδητά ο δήμαρχος Καλαμάτας Θανάσης Βασιλόπουλος απέκλεισε τους επικεφαλής των μειοψηφιών από τη συνάντηση με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη. Γιατί, όπως παρατήρησε, απαντώντας σήμερα σε ερώτησή μας, “τον δήμο τον εκπροσωπεί ο δήμαρχος. Ο δήμαρχος θα συναντηθεί με τον πρωθυπουργό και θα θέσει τα ζητήματα”.

Τον αποκλεισμό από τη σύσκεψη με τον αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Μαργαρίτη Σχοινά, εμμέσως τον “χρέωσε” στον υψηλό προσκεκλημένο. Απάντησε ότι ο αντιπρόεδρος του ζήτησε μια συνάντηση με τους παραγωγικούς φορείς “και αυτούς φέραμε”. Ανέφερε ότι κάλεσε και τους αντιδημάρχους για να παραβρεθούν και να παρακολουθήσουν, αλλά διευκρίνισε πως μόνο οι παραγωγικοί φορείς τοποθετήθηκαν.

Ο κ. Βασιλόπουλος υποστήριξε ότι “η δημοτική αρχή έχει αποδείξει ότι σέβεται την αντιπολίτευση” και ρώτησε ...ρητορικά: “Η αντιπολίτευση έχει δείξει δείγματα γραφής ότι σέβεται τη δημοτική αρχή;”. Συνέστησε πως “δεν χρειάζεται να ψάχνουμε να βρούμε ζητήματα που δεν υπάρχουν”.

Να υπενθυμίσουμε ότι για τους αποκλεισμούς από τις συναντήσεις με τον πρωθυπουργό και με τον αντιπρόεδρο της Ε.Ε. υπήρξαν έντονη κριτική και αντιδράσεις από τους επικεφαλής των παρατάξεων των μειοψηφιών Βασίλη Κοσμόπουλο και Βασίλη Τζαμουράνη.

Γ.Σ.