Παρασκευή, 26 Αυγούστου 2022 08:30

Όλα έτοιμα για τη Λευκή Νύχτα της Καλαμάτας, που επιστρέφει μετά από 2 χρόνια (βίντεο)

Γράφτηκε από την
Όλα έτοιμα για τη Λευκή Νύχτα της Καλαμάτας, που επιστρέφει μετά από 2 χρόνια (βίντεο)

Υστερα από 2 χρόνια περιορισμών λόγω της πανδημίας η “Λευκή Νύχτα” επιστρέφει το Σάββατο στις 7 μ.μ., με αισιοδοξία να ξεπεράσει σε προσέλευση τις προηγούμενες διοργανώσεις.

Η “Λευκή Νύχτα” αποτελεί ένα θεσμό, που πραγματοποιείται σε πολλές ευρωπαϊκές πόλεις, αλλά και σε πολλές ελληνικές, με στόχο την ενίσχυση της επισκεψιμότητας των εμπορικών καταστημάτων.

Τα καταστήματα θα παραμείνουν ανοιχτά όλο το βράδυ έως και τις 2 τα ξημερώματα, προσφέροντας σε ελκυστικές τιμές και εκπτώσεις τα προϊόντα τους, ενώ παράλληλα θα γίνουν πολλές εκδηλώσεις.

Οι επισκέπτες έτσι μπορούν να περιπλανηθούν στις πλατείες και τους πεζόδρομους, συνδυάζοντας τις αγορές τους με τη διασκέδαση. Την 8η “Λευκή Νύχτα” διοργανώνει ο Δήμος Καλαμάτας και συμμετέχουν ο Εμπορικός Σύλλογος της πόλης, η Ομοσπονδία Επαγγελματικών και Βιοτεχνικών Σωματείων Νομού Μεσσηνίας και το Επιμελητήριο Μεσσηνίας.

Σε συνέντευξη τύπου που δόθηκε χθες, ο Δήμαρχος Καλαμάτας Θανάσης Βασιλόπουλος ανέφερε πως η βραδιά θα συνοδευτεί με μια συναυλία του Νίκου Πορτοκάλογλου, η οποία κατά τον ίδιο θα λειτουργήσει ως πόλος έλξης έτσι ώστε να έρθει ακόμα περισσότερος κόσμος στο κέντρο. Επιπλέον, σημείωσε πως θα γίνουν παράλληλες εκδηλώσεις από φορείς και επιχειρηματίες. «Ολοι οι δρόμοι στις 27 Αυγούστου οδηγούν στην Καλαμάτα. Καλούμε τον κόσμο, να έρθει, να ψωνίσει, να περάσει όμορφα και να διασκεδάσει» υπογράμμισε.

Ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Καλαμάτας ο Γιώργος Εγγλέζος έκανε κάλεσμα σε ντόπιους και επισκέπτες να αγκαλιάσουν τη γιορτή αυτή, στην οποία θα μπορούν να ψωνίσουν και να επωφεληθούν μέσα από μεγάλες εκπτώσεις. «Η ποικιλία που έχουμε, αλλά και η ποιότητα τόσο στα αγαθά όσο και στα καταστήματα μας, έχουν καταστήσει την αγορά μας μια απ’ τις καλύτερες της Πελοποννήσου, χωρίς να έχουμε να ζηλέψουμε τίποτα από τα καταστήματα των μεγάλων αστικών κέντρων» σχολίασε, υπενθυμίζοντας πως με τη “Λευκή Νύχτα” δεν σηματοδοτείται το τέλος της τουριστικής σεζόν αλλά η λήξη των καλοκαιρινών εκπτώσεων. «Η Καλαμάτα είναι μια από τις πόλεις με τη μεγαλύτερη ηλιοφάνεια στη χώρα, οι αφίξεις επισκεπτών συνεχίζονται ακόμα και τον Οκτώβριο, άρα τα δύο αυτά θέματα δεν συνδέονται σε καμία περίπτωση» δήλωσε. Επιπρόσθετα, διευκρίνισε πως ο μη γένοιτο, το Νοσοκομείο της  Καλαμάτας θα είναι σε μια επιπλέον ετοιμότητα σε περίπτωση κάποιου συμβάντος, ενώ πληροφόρησε πως υπάρχει μόνιμα απινιδωτής στο Πνευματικό κέντρο για κάθε περίπτωση.

Το μέλος Δ.Σ. του Επιμελητήριου Μεσσηνίας Κώστας Μαρκόπουλος υποστήριξε πως η φετινή Λευκή Νύχτα έχει τα φόντα ώστε να γίνει η πιο επιτυχημένη σε σχέση με τις προηγούμενες, αισιοδοξία που πηγάζει όπως είπε από τη σωστή συνεργασία των φορέων και από την επιτροπή που ανέλαβε τη διοργάνωση.

Τέλος, ο πρόεδρος της οργανωτικής επιτροπής, Αντιδήμαρχος Αναστάσιος Σκοπετέας έκανε γνωστό πως θα “τρέξουν” κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο κέντρο από τις 7 απόγευμα και μετά, το Υπεραστικό ΚΤΕΛ θα έχει έκτακτα δρομολόγια από Αρι, Αρφαρά, Μεσσήνη και Μελιγαλά, ενώ και το Αστικό ΚΤΕΛ θα κάνει δωρεάν δρομολόγια από το απόγευμα και μετά με συχνότητα ανά μισή ώρα από τη Νέα Είσοδο στη στάση απέναντι από το Ιστορικό Δημαρχείο.

Περισσότερες πληροφορίες στο φύλλο της “Ε” το Σαββατοκύριακο.


NEWSLETTER