Παρασκευή, 10 Μαρτίου 2023 07:51

313 ενστάσεις για πολεοδομική μελέτη Μικρής Μαντίνειας

313 ενστάσεις για πολεοδομική μελέτη Μικρής Μαντίνειας

 

Τις 313 έφθασαν οι ενστάσεις για την πολεοδομική μελέτη της Μικρής Μαντίνειας, ενώ στην Πολεοδομία του Δήμου Καλαμάτας κατατέθηκαν και 800 αιτήσεις(!) για δήλωση ιδιοκτησίας που είναι λάθος.

Τα στοιχεία αυτά μας έδωσε ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Ανδρέας Καραγιάννης.

Μας ενημέρωσε ότι οι ενστάσεις αφορούν ρυμοτόμηση για κοινόχρηστους χώρους, για πλάτυνση πρασιάς, κτηματολογικά υπόβαθρα (ιδιοκτήτες που δεν θέλουν πολεοδόμηση) για τον αιγιαλό, τον γεωλογικό χαρακτήρα ακινήτων και το αίτημα για ένταξη στην πολεοδομική μελέτη ενός τμήματος στους “Μύλους”.

Ο κ. Καραγιάννης παρατήρησε ότι οι ενστάσεις κωδικοποιούνται, ομαδοποιούνται για να γίνει πιο εύκολο το έργο των μελετητών και αυτή η διαδικασία αναμένεται να ολοκληρωθεί μέχρι το Πάσχα.

Ο ίδιος επεσήμανε το σοβαρό ζήτημα με την έλλειψη προσωπικού που υπάρχει στην Πολεοδομία, όπου το Τμήμα Χωροταξίας έχει μόλις 3 υπαλλήλους, ενώ το 2011 είχε 13.

Ο αντιδήμαρχος ενημέρωσε ότι η εξέταση των ενστάσεων θα ξεκινήσει μετά το Πάσχα, υπενθύμισε ότι η πολεοδομική μελέτη της Μικρής Μαντίνειας έχει ξεκινήσει από το 1995 και ευχήθηκε να είναι καλά τα υπόβαθρα από τη διαδικασία της πολεοδομικής μελέτης που ξεκίνησε τότε, για να μην υπάρξουν μεγάλες καθυστερήσεις.

Γ.Σ.