Σάββατο, 01 Απριλίου 2023 20:06

Συνάντηση Βασιλόπουλου με διοίκηση Κτιριακών Υποδομών

Συνάντηση Βασιλόπουλου με διοίκηση Κτιριακών Υποδομών

 

Για έργα σχολικών και αθλητικών υποδομών συζήτησε με τη διοίκηση των Κτιριακών Υποδομών Α.Ε., ο δήμαρχος Καλαμάτας Θανάσης Βασιλόπουλος κατά την επίσκεψή του την Πέμπτη, στην Αθήνα.

Σύμφωνα με την ενημέρωση προς τον δήμαρχο τις επόμενες ημέρες ξεκινάει το έργο υγρομόνωσης και θερμομόνωσης στο πρώην Πολυκλαδικό, προϋπολογισμού άνω του 1 εκ. ευρώ. Επίσης, όσον αφορά τα κτήρια των πρώην Δημοτικών Σχολείων σε Άνω και Κάτω Άμφεια, υπάρχει συνεργασία προκειμένου να εξασφαλιστεί επιπλέον χρηματοδότηση, ώστε να υλοποιηθούν και πρόσθετες παρεμβάσεις. Σε ότι αφορά την ολοκλήρωση του έργου ψύξης - θέρμανσης στην Τέντα μένει η σύνδεση με το δίκτυο του ΔΕΔΔΗΕ.

Τέλος, όσον αφορά το Δημοτικό Σχολείο Βέργας ο δήμαρχος ανέφερε ότι υπάρχει μελέτη για τη μετατροπή του σε ένα ενεργειακά αυτόνομο κτήριο. Πρόκειται για ένα έργο προϋπολογισμού 364.000 ευρώ το οποίο - σύμφωνα με τον κ. Βασιλόπουλο -, μετά από προσωπική παρέμβαση του πρώην πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά και με τη στήριξη του προέδρου της ΚΤΥΠ Τίμου Κατσίπου και του διευθύνοντα συμβούλου του Οργανισμού Θανάση Γιάνναρη, στο επόμενο Δ.Σ. των “Κτιριακών Υποδομών Α.Ε.” θα ενταχθεί προς χρηματοδότηση.