Τετάρτη, 17 Μαϊος 2023 17:58

Παρέμβαση Τζαμουράνη για τραπεζοκαθίσματα

Γράφτηκε από τον
Παρέμβαση Τζαμουράνη για τραπεζοκαθίσματα

Το θέμα της καταχρηστικής κατάληψης κοινόχρηστων χώρων από τραπεζοκαθίσματα στην πόλη της Καλαμάτας, έθεσε ο επικεφαλής του “Πρότυπου Δήμου” Βασίλης Τζαμουράνης με ερώτησή του, στο Δημοτικό Συμβούλιο, το βράδυ της Δευτέρας.

Ο δήμαρχος Θανάσης Βασιλόπουλος που παραδέχθηκε το πρόβλημα, απάντησε ότι για να αντιμετωπιστεί η κατάσταση, πέφτουν αρκετά πρόστιμα.

Ειδικότερα, ο Β. Τζαμουράνης ανέφερε ότι “η επέκταση των τραπεζοκαθισμάτων σε κοινόχρηστους χώρους κατά 50% λόγω Covid έληξε, αλλά παρ’ όλα αυτά, σε πολλούς κοινόχρηστους χώρους

παρατηρείται υπερβολική κατάληψη από τα καταστήματα, με τρόπο καταχρηστικό και αυθαίρετο”. Τόνισε, μάλιστα, ότι “το φαινόμενο αυτό παρατηρείται ιδιαίτερα στην Παραλία και την

προκυμαία του λιμανιού, εξαιτίας της ανυπαρξίας τακτικών ελέγχων”.

Σχολίασε, επίσης, ότι “έτσι κι αλλιώς, φαίνεται ότι είναι πιο συμφέρον για πολλά καταστήματα να  δέχονται τα πρόστιμα και να συνεχίζουν να παραβιάζουν τον κοινόχρηστο χώρο... Αυτό όμως περιορίζει δραστικά τους ελεύθερους χώρους για τους πεζούς, τα παιδιά, τα εμποδιζόμενα άτομα κ.ά. Επίσης, δημιουργούνται συνθήκες αθέμιτου ανταγωνισμού ανάμεσα στις επιχειρήσεις - σε βάρος εκείνων που δεν έχουν μπροστά από το κατάστημά τους τέτοια ευχέρεια κοινόχρηστου χώρου”.

Τέλος, παρατήρησε ότι “παρόμοια συμβαίνουν και με την κατάληψη της ακτής από ομπρέλες, ξαπλώστρες, παιχνίδια κλπ. και υπογράμμισε πως “απαιτείται ισονομία, διαρκής και συστηματικός έλεγχος, και φυσικά επιβολή των σχετικών κυρώσεων, αδιακρίτως πολιτικών φίλων και ψηφοφόρων”.

Ο δήμαρχος απάντησε ότι “έχουν πέσει αρκετά πρόστιμα και θα πέσουν και άλλα. Δεν μπορείς να κάνεις κάτι άλλο”.

Γ.Σ.


NEWSLETTER