Παρασκευή, 11 Οκτωβρίου 2013 09:56

Νίκας: Ευθύνες σε Τατούλη, ΤΕΡΝΑ και υπουργείο

Γράφτηκε από τον
Νίκας: Ευθύνες σε Τατούλη,  ΤΕΡΝΑ και υπουργείο


"Με αυτές τις διαδικασίες αδιαφάνειας που τηρούνται, δυστυχώς, κινδυνεύει να τιναχτεί στον αέρα μία διαδικασία και δε θα γίνει η διαχείριση των απορριμμάτων".

Αυτό τόνισε χθες ο δήμαρχος Καλαμάτας και πρόεδρος της ΠΕΔ Πελοποννήσου Π. Νίκας κι επέρριψε ευθύνες στην Περιφέρεια, στο υπουργείο Περιβάλλοντος και στην ΤΕΡΝΑ, την ανάδοχο εταιρεία.
«Οι δήμοι κρατιούνται στο σκοτάδι, επομένως και οι πολίτες. Οι δήμοι πρέπει να πληρώσουν, οι πολίτες πρέπει να πληρώσουν και δε γνωρίζουμε απολύτως τίποτα», είπε ο κ. Νίκας και σημείωσε: «Είμαι πρόεδρος της ΠΕΔ Πελοποννήσου και δεν ξέρω τίποτα. Και δεν ξέρει τίποτα κανένας δήμαρχος».
Απηύθυνε έκκληση «να καθίσουμε στο τραπέζι, να μάθουμε, να υπάρξει φως και διαφάνεια» και αναρωτήθηκε: «Δεν ξέρω ποιος τα κρατάει για τον εαυτό του, ποιος κρατάει το επτασφράγιστο μυστικό και γιατί το κρατάει».
Ο δήμαρχος παρατήρησε ότι «δεν υπάρχει ευθύνη μόνο από την Περιφέρεια, γιατί εκεί είναι η μεγάλη ευθύνη και η καθοριστική. Υπάρχει ευθύνη και στην κυβέρνηση, στο ΥΠΕΚΑ, υπάρχει ευθύνη και στην εταιρεία. Αν πιστεύει  η εταιρεία ότι μπορεί να βαδίσει μ’ αυτόν τον τρόπο και να κάνει διαχείριση των σκουπιδιών, νομίζω ότι κάνει πολύ μεγάλο λάθος».


NEWSLETTER