Παρασκευή, 05 Απριλίου 2024 09:00

Διαγωνισμός μίσθωσης από το Δήμο Καλαμάτας - Χωροθέτηση της Μαρίνας από το νέο ανάδοχο

 

Τον νέο διαγωνισμό για τη μίσθωση και την αξιοποίηση της μαρίνας θα προκηρύξει ο Δήμος Καλαμάτας και η χωροθέτηση της μαρίνας που βρίσκεται σε εκκρεμότητα, θα γίνει μετά, από τον νέο ανάδοχο.

Αυτή τη λύση που προκαλεί αμφιβολίες για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα του διαγωνισμού και την αξιοποίηση της μαρίνας, έχει επιλέξει η δημοτική αρχή, σύμφωνα με την τοποθέτηση του δημάρχου Θανάση Βασιλόπουλου, το βράδυ της Τετάρτης στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Απαντώντας σε νέα ερώτηση του συμβούλου της μείζονος μειοψηφίας Σπύρου Χανδρινού για το θέμα της μαρίνας, ο δήμαρχος ενημέρωσε πως δεν έχει ολοκληρωθεί η παράδοσή της από την εταιρεία που τη διαχειρίζεται κι εξετάζεται η διοικητική αποβολή ή η αγωγή έξωσης.

Ειδικότερα, ο Θαν. Βασιλόπουλος απάντησε ότι ομάδα από αντιδήμαρχο, γ.γ. και νομικό του δήμου μετέβη στην Αθήνα, για να δουν πώς θα κινηθούν στα επόμενα βήματα,  με την χωροθέτηση της μαρίνας και τη διαγωνιστική διαδικασία που πρέπει να ξεκινήσει. “’Η εμείς πρέπει να ολοκληρώσουμε την χωροθέτηση και αυτό θα κάνει δύο χρόνια ή να τρέξουμε τη διαγωνιστική διαδικασία και με ευθύνη του ο ανάδοχος να χωροθετήσει τη μαρίνα”, έθεσε το συγκεκριμένο δίλημμα, διευκρινίζοντας ότι επελέγη το δεύτερο.

Πρόσθεσε, μεταξύ άλλων, ότι “ζητάμε ο δήμος να αναλάβει τη διαχείριση της μαρίνας και δεν μας τη δίνουν. Οι τρόποι είναι δύο. Διοικητική αποβολή που θα πρέπει σε συνεργασία με το αρμόδιο υπουργείο ή αγωγή έξωσης. Προσανατολιζόμαστε σε ένα από τα δύο και το επόμενο διάστημα θα ενημερωθείτε, γιατί θα τρέξουν οι διαδικασίες. Ζητάμε να μας την παραδώσει. Στείλαμε επιτροπή, παίζεται ένα παιχνίδι με το πρωτόκολλο παράδοσης - παραλαβής. την ευθύνη την έχει ο ανάδοχος που διαχειρίζεται τη μαρίνα”.

Συνεχίζοντας, ανέφερε ότι “ο δήμος εισπράττει, δεν χάνει τα χρήματα” και πως “θέλουμε μια άλλη μαρίνα”.

Η αρμόδια αντιδήμαρχος Πιπίνα Κουμάντου είπε ότι “την ευθύνη τη φέρει η ιδιωτική επιχείρηση που διαχειρίζεται τη μαρίνα”.

Στην ερώτησή του ο σύμβουλος Σπ. Χανδρινός παρατήρησε ότι πέρασε η 29η Μαρτίου που είχε οριστεί ως καταληκτική προθεσμία και δεν έχει τελειώσει η παράδοση - παραλαβή της μαρίνας. Εκανε λόγο για θέματα πολύ σοβαρά και ρώτησε, μεταξύ άλλων, αν έγινε η παραλαβή, αν έχει ξεκινήσει η διαδικασία για νόμιμη χωροθέτηση και ποιο είναι το καθεστώς στη μαρίνα.

Γ.Σ.