Σάββατο, 13 Απριλίου 2024 11:20

Καλαμάτα: Δημόσια συγγνώμη ζήτησε ο Κουτίβας για το επεισόδιο με τον προϊστάμενο της Υπηρεσίας Καθαριότητας

 

Δημόσια συγγνώμη για το επεισόδιο που είχε με τον προϊστάμενο της Υπηρεσίας Καθαριότητας ζήτησε ο αντιδήμαρχος Ηλίας Κουτίβας.

Σε ανάρτησή του στο Facebook ο αντιδήμαρχος Ηλίας Κουτίβας δήλωσε:

“Με αφορμή τα όσα ακούστηκαν τις προηγούμενες ημέρες και με αφορούν δηλώνω τα εξής:

Πρόκειται για μια διένεξη, μια απρόκλητη από μέρους μου συμπεριφορά, που συνέβη λόγω και του φόρτου εργασίας και της έντασης της στιγμής με τον προϊστάμενο της Διεύθυνσης Καθαριότητας.

Αναγνώρισα το λάθος μου και άμεσα ζήτησα συγγνώμη. Όλοι είμαστε συνεργάτες και πάνω απ’ όλα υπηρετούμε τον Δήμο μας.

Λυπάμαι που μια διένεξη έλαβε εξωπραγματικές διαστάσεις από την αντιπολίτευση, που έσπευσε να υιοθετήσει άκριτα τις φήμες και τα σενάρια που κυκλοφόρησαν.

Σέβομαι το έργο των ανθρώπων της Καθαριότητας, που δίνουν καθημερινό αγώνα για να είναι η πόλη μας καθαρή, με ωράρια από τα ξημερώματα. Πόστο που υπηρέτησα πολιτικά και γνωρίζω καλά τις δυσκολίες και τις αντιξοότητες της δουλειάς.

Έχουμε καθήκον από τη θέση που μας έταξαν οι πολίτες να ανταποκρινόμαστε με ευσυνειδησία και ταπεινότητα στο έργο που μας ανατέθηκε από τον Δήμαρχό μας για το καλό της πόλης μας. Δεν χωρούν εγωισμοί, ούτε εντάσεις, αφού ο στόχος μας είναι κοινός. Να συνεργαστούμε προς όφελος των δημοτών μας και του Δήμου μας.

Λυπάμαι που άθελά μου προκάλεσα αναστάτωση, και ζητώ και πάλι δημόσια συγγνώμη. Λυπάμαι όμως και για την αντιπολίτευση που έσπευσε να εκμεταλλευτεί πολιτικά το γεγονός, με μόνο στόχο να πλήξει τον Δήμαρχό μας, Θανάση Βασιλόπουλο!”.

 

Ο ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ

 

Δεν υπήρξε χειροδικία, αλλά απρόκλητη και απρεπή συμπεριφορά από μεριάς του αντιδημάρχου, δήλωσε χθες με ξεκάθαρο τρόπο, ο δήμαρχος Καλαμάτας Θανάσης Βασιλόπουλος, για το επεισόδιο  και την επιθετική συμπεριφορά του αντιδημάρχου Ηλία Κουτίβα στον προϊστάμενο της Υπηρεσίας Καθαριότητας.

Για τον λόγο αυτό ο δήμαρχος τον κράτησε αντιδήμαρχο και του άλλαξε αρμοδιότητες.

Ειδικότερα, απαντώντας σε σχετική ερώτησή μας, ο δήμαρχος Καλαμάτας Θαν. Βασιλόπουλος δήλωσε: “Νομίζω ότι απάντησα με την ανακοίνωσή μου. Θα πω ξεκάθαρα για μια φορά ακόμα για να μην γράφονται αυτά που δεν πρέπει. Δεν υπήρξε χειροδικία. Υπήρξε μια απρόκλητη και απρεπή συμπεριφορά από μεριάς του αντιδημάρχου, το οποίο γι’ αυτό τον λόγο πήρα και τις ανάλογες αποφάσεις. Τίποτα περισσότερο”.

 

* Να υπενθυμίσουμε ότι πυρά κατά του δημάρχου Καλαμάτας εξαπολύουν οι μειοψηφίες του Δημοτικού Συμβουλίου, ζητώντας υπεύθυνη απάντηση για τη χειροδικία που φέρεται να έκανε ο αντιδήμαρχος Ηλίας Κουτίβας κατά προϊσταμένου του δήμου ή κι επικρίνοντάς τον γιατί αντί να τον αποπέμψει, τον αναβάθμισε.

Ειδικότερα, ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας, της παράταξης “Καλαμάτα Μετά” Βασίλης Τζαμουράνης ζητεί “να απαντήσει ο κ. δήμαρχος: Υπήρξε χειροδικία αντιδημάρχου κατά προϊσταμένου του Δήμου Καλαμάτας;”.

Η Λαϊκή Συσπείρωση αναφέρει ότι ο δήμαρχος “προσπαθεί να  κρύψει ή να υποβαθμίσει το σοβαρό γεγονός ότι ο  μέχρι πρότινος αντιδήμαρχος Καθαριότητας και Ανακύκλωσης κ. Κουτίβας προέβει σε μια απαράδεκτη ενέργεια βίας (χειροδικία) εναντίον προϊσταμένου εντός του χώρου  των συνεργείων του δήμου”.

Γ.Σ.