Παρασκευή, 24 Μαϊος 2024 13:00

Ενημέρωση στη Μικρή Μαντίνεια για τις πυρκαγιές

Ενημέρωση στη Μικρή Μαντίνεια για τις πυρκαγιές

Με την ενεργή συμμετοχή κατοίκων της περιοχής πραγματοποιήθηκε προχθές Τετάρτη, ενημερωτική εκδήλωση για την προστασία από τις πυρκαγιές στην Μικρή Μαντίνεια, στον προαύλιο χώρο του Δημοτικού Σχολείου.

Η εκδήλωση, που οργανώθηκε από την κοινότητα και το Γραφείο Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Καλαμάτας, συντονίστηκε από τον αρμόδιο αντιδήμαρχο Παντελή Δρούγα, ο οποίος στο σύντομο χαιρετισμό του σημείωσε, μεταξύ άλλων, πως “στην Μικρή Μαντίνεια υπάρχει μία ιδιαιτερότητα, ότι μπορεί να γίνει εκκένωση πληθυσμού από θαλάσσης, σε συνεργασία με το Λιμενικό Σώμα, το οποίο ευχαρίστησε πολύ για την συνεργασία, καθώς και την Πυροσβεστική Υπηρεσία και την Αστυνομία Μεσσηνίας.

Ακολούθως, ο πρόεδρος της Μικρής Μαντίνειας Στέλιος Λιακέας ενημέρωσε για τις ενέργειες της κοινότητας, αναφέροντας μεταξύ άλλων ότι έχει γίνει έλεγχος κρουνών, ενώ υπάρχει και ομάδα εθελοντών με βυτία και είναι ήδη σε ετοιμότητα, καθώς και ομάδα πυρασφάλειας.

Στη συνέχεια, στελέχη του Γραφείου Πολιτικής Προστασίας παρουσίασαν το παράρτημα οργανωμένης απομάκρυνσης του σχεδίου Ιόλαος και δόθηκε μεγάλη έμφαση στο Μητρώο Ευπαθών ομάδων, ενώ ο κόσμος ενημερώθηκε για το σημείο συγκέντρωσης του πληθυσμού στην περιοχή, που είναι το Δημοτικό Σχολείο και για την εκκένωση από θαλάσσης. Παρουσιάστηκε επίσης, και ο νέος κανονισμός πυροπροστασίας δομημένων ακινήτων εντός ή πλησίον δασικών εκτάσεων.

Η ενημέρωση των κατοίκων συνεχίστηκε από στελέχη του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, αναφορικά με τις πρώτες βοήθειες σε περίπτωση εισπνοής καπνού και από εκπρόσωπο της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης αναφορικά με τον τρόπο αναγγελίας πυρκαγιάς.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με τα στελέχη του Γραφείου Πολιτικής Προστασίας να σημειώνουν επί χάρτου τις επισημάνσεις και τις προτάσεων των κατοίκων, ενώ πραγματοποιήθηκε και καταγραφή ατόμων που ανήκουν σε ευάλωτες ομάδες πληθυσμού.