Σάββατο, 25 Μαϊος 2024 13:20

Δημοτικό Συμβούλιο Μεσσήνης: Αποχώρηση διαμαρτυρίας των μειοψηφιών

Δημοτικό Συμβούλιο Μεσσήνης: Αποχώρηση διαμαρτυρίας των μειοψηφιών

Αποχώρησαν οι μειοψηφίες στο Δημοτικό Συμβούλιο Μεσσήνης, το απόγευμα της Πέμπτης, ως ένδειξη διαμαρτυρίας για το γεγονός ότι ο δήμαρχος δεν τους έχει παραχωρήσει, ακόμα, χώρο για γραφείο τους στο Δημαρχείο.

Η αποχώρηση έγινε μετά τη συζήτηση του πρώτου θέματος που ήταν σοβαρό και αφορούσε την έγκριση του Σχεδίου Αντιμετώπισης Εκτάκτων Αναγκών, εξαιτίας δασικών πυρκαγιών του Δήμου Μεσσήνης, με την κωδική ονομασία “Ιόλαος 2”.

“Τώρα στήνονται οι κάμερες για τη ζωντανή μετάδοση της συνεδρίασης του Συμβουλίου και δεν μπορούμε να κάνουμε προσυμβούλιο ούτε στην αίθουσα συνεδριάσεων”, παρατήρησε ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Κώστας Γεωργακόπουλος και αναρωτήθηκε: “Γιατί δυσκολεύεστε να μας δώσετε έναν χώρο να συνεδριάζουμε; Είναι το 8ο Συμβούλιο που το αναφέρουμε. Εμείς είμαστε μηχανισμός ελέγχου και όχι εξουσίας”.

Τον δήμαρχο για το θέμα αυτό επέκριναν και ο επικεφαλής της “Λαϊκής Συσπείρωσης” Χρήστος Θεοδωρακόπουλος και ο σύμβουλος της μείζονος μειοψηφίας Κώστας Μαλιώτης.

Απαντώντας ο δήμαρχος Γιώργος Αθανασόπουλος αναγνώρισε ότι “είναι υποχρέωσή μας το γραφείο της μειοψηφίας”, αλλά τους προέτρεψε να κάνουν υπομονή, γιατί δεν υπάρχουν χώροι. “Προηγούνται οι υπηρεσίες, είναι 3 αντιδήμαρχοι σε ένα γραφείο”, είπε ο δήμαρχος και πρόσθεσε: “Κάνουμε αναπροσαρμογή, εξασφαλίζουμε χώρους, γιατί έρχονται 4 μηχανικοί. Θα βρεθεί το αμέσως επόμενο διάστημα. Θα σας δοθεί ο χώρος που δικαιούστε”.

Γ.Σ.