Τρίτη, 04 Ιουνίου 2024 17:38

Τζαμουράνης και Χανδρινός επέκριναν τον Βασιλόπουλο στη Δημοτική Επιτροπή

Τζαμουράνης και Χανδρινός επέκριναν τον Βασιλόπουλο στη Δημοτική Επιτροπή

Τον δήμαρχο Καλαμάτας Θανάση Βασιλόπουλο επικρίνουν δριμύτατα οι σύμβουλοι της μείζονος μειοψηφίας Βασίλης Τζαμουράνης και Σπύρος Χανδρινός, γιατί, όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους, “επέλεξε να εμπλέξει υπαλλήλους του δήμου σε ένα ζήτημα που αφορά απόφαση της δημοτικής επιτροπής, η οποία κρίθηκε μη νόμιμη και ακυρώθηκε από την ενιαία αρχή δημοσίων συμβάσεων”.

Η αντίδρασή τους προκλήθηκε στη χθεσινή Δημοτική Επιτροπή, όταν στην αρχή της συνεδρίασης υπήρχε θέμα ενημέρωσης σχετικά με τη λειτουργία επιτροπών διαγωνισμών, όπου 3 υπάλληλοι - μέλη επιτροπής διαγωνισμού για έργο μεταφοράς υπολειμματικών απορριμμάτων, παρουσιάζοντας απόψεις τους (των συμβούλων) που είχαν κατατεθεί σε προηγούμενη δημοτική αρχή και τους ασκούσαν κριτική για χειρισμούς τους, καλούσαν “τους κυρίους Τζαμουράνη και Χανδρινό να ανακαλέσουν τους απρεπείς χαρακτηρισμούς προς τα μέλη της επιτροπής διαγωνισμού”.

Στην ανακοίνωσή τους οι Β. Τζαμουράνης και Σπ. Χανδρινός σημειώνουν:

“Για ακόμη μία φορά ο δήμαρχος Καλαμάτας επέδειξε μία απαράδεκτη αλαζονική συμπεριφορά, που κατά τη γνώμη μας διέπεται και από πολιτική ανηθικότητα!

Συγκεκριμένα, επέλεξε να εμπλέξει υπαλλήλους του δήμου σε ένα ζήτημα που αφορά απόφαση της δημοτικής επιτροπής, η οποία κρίθηκε μη νόμιμη και ακυρώθηκε από την ενιαία αρχή δημοσίων συμβάσεων!

Συγκεκριμένα, η απόφαση αφορούσε διαγωνιστική διαδικασία για το έργο μεταφοράς υπολειμματικών απορριμμάτων και περιεχομένου ανοικτών κάδων 8m 3 του Δήμου Καλαμάτας», προϋπολογισμού 250.000 ευρώ, όπου η δημοτική επιτροπή κατόπιν εισήγησης της αρμόδιας επιτροπής διαγωνισμού, αποφάσισε την διακοπή του διαγωνισμού χωρίς καμία απολύτως τεκμηρίωση και νομική κατοχύρωση! Η απόφαση αυτή μετά από προδικαστική προσφυγή κρίθηκε μη νόμιμη από την ΕΑΔΗΣΥ! Γεγόνος που φυσικά έχει πολλαπλές, άμεσες και έμμεσες, συνέπειες για το Δήμο Καλαμάτας!

Ο κ. Βασιλόπουλος αντί να απολογηθεί επέλεξε την εμπλοκή των υπαλλήλων της επιτροπής διαγωνισμού, για να καλύψει τις ευθύνες του και να αποπροσανατολίσει τους πολίτες!

Είναι απολύτως εμφανές ότι ο κύριος δήμαρχος δεν αντέχει την κριτική και την δημιουργική αντιπολίτευση που ασκεί η παράταξη μας! Τον ενημερώνουμε ότι θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε για την διαφάνεια και την τήρηση της νομιμότητας χωρίς εξαιρέσεις και λαϊκισμούς!”.

Κατά τη συζήτηση του θέματος η αντίδραση του Β. Τζαμουράνη ήταν έντονη, επισημαίνοντας ότι “αυτό που συμβαίνει είναι πρωτόγνωρο. Δεν έχει γίνει ποτέ. Δεν περιποιεί τιμή να κρύβεστε πίσω από την επιστολή. Εμείς θα συνεχίσουμε να επιτελούμε τον αντιπολιτευτικό μας ρόλο, αναδεικνύοντας τις αποφάσεις που δεν είναι επωφελείς, απευθείας αναθέσεις, καθυστερήσεις έργων, αδιαφανείς διαδικασίες”.

Ο δήμαρχος Θανάσης Βασιλόπουλος απάντησε ότι “η επιτροπή είναι ανεξάρτητη, δεν έχει υπάρξει παρέμβαση στο έργο της. Τα μέλη της ζήτησαν να υπάρξει ενημέρωση για την επιστολή, γιατί τους θίγουν αυτά που είπατε ως προσωπικότητες και υπηρεσιακά στελέχη”.

Ο επικεφαλής της “Λαϊκής Συσπείρωσης” Δημήτρης Οικονομάκος παρατήρησε ότι “κάνουμε αντιπαράθεση με τη δημοτική αρχή και την κυβέρνηση. Δεν κάνουμε με τους εργαζόμενους, είμαστε υπέρ τους και δεν πρέπει να μπαίνουν στην αντιπαράθεση”.

Κλείνοντας, ο Β. Τζαμουράνης ξεκαθάρισε ότι “δεν ήταν πρόθεση να έρθουμε σε οποιαδήποτε αντιπαράθεση. Είναι τελείως άστοχη η επιστολή, εμείς δεν θέλουμε να προσβάλουμε κανέναν”.

Γ.Σ.