Τρίτη, 18 Ιουνίου 2024 20:36

Εκδήλωση μνήμης για Παπαφλέσσα και Αναγνωσταρά

Εκδήλωση μνήμης για Παπαφλέσσα και Αναγνωσταρά

Εορτή στη μνήμη των καταγομένων από την Πολιανή Ηρώων της Επανάστασης του 1821, Γρηγορίου Δικαίου – Παπαφλέσσα και Χρήστου Κορομηλά – Αναγνωσταρά διοργάνωσε ο Δήμος Καλαμάτας και η Κοινότητα Πολιανής.

Το πρωί της Κυριακής 16 Ιουνίου, στην Κοινότητα Πολιανής, τελέσθηκε τρισάγιο στο χώρο των προτομών των Ηρώων από ιερείς, και ακολούθησε κατάθεση στεφάνων, τήρηση ενός λεπτού σιγής στη μνήμη των Ηρώων και ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου από τη Δημοτική Φιλαρμονική Καλαμάτας.
Είχαν προηγηθεί χαιρετισμοί από τον Δήμαρχο Καλαμάτας Θανάση Βασιλόπουλο, τον Βουλευτή Μεσσηνίας Γιάννη Λαμπρόπουλο, τον Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Μεσσηνίας Στάθη Αναστασόπουλο και τον Πρόεδρο της Κοινότητας Πολιανής Ιωάννη Μουτσιούλα. Τον Μητροπολίτη Μεσσηνίας εκπροσώπησε ο Αρχιμανδρίτης Νικόδημος Αγγελόπουλος, Εφημέριος της Κοινότητας Θουρίας. Τον πανηγυρικό της ημέρας εκφώνησε η Διευθύντρια του Γενικού Λυκείου Θουρίας Ελένη Γκλεγκλέ.
Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με παραδοσιακούς χορούς από το Σωματείο Εν Χορώ Μεσσηνίας, ενώ στην εκδήλωση συμμετείχε ο Εκπολιτιστικός Σύλλογος οι Αμφιείς.