Πέμπτη, 25 Ιουλίου 2024 21:05

Παναγιωτοπούλου "για τα εγκλήματα στην παραλία της Κυπαρισσίας”

Παναγιωτοπούλου "για τα εγκλήματα στην παραλία της Κυπαρισσίας”

Να παρέμβει η εισαγγελική αρχή και να διενεργήσει τους απαραίτητους ελέγχους και τις διώξεις κατά παντός υπευθύνου «για τα εγκλήματα στην παραλία της Κυπαρισσίας και για τη γεώτρηση της Λεύκης», ζητεί η επικεφαλής της παράταξης «Τριφυλία Πρωταγωνίστρια» Χάιδω Παναγιωτοπούλου.

Η κ. Παναγιωτοπούλου αναφερόμενη στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου που έγινε την Τρίτη το βράδυ, σημειώνει χαρακτηριστικά: «Προς ενημέρωση και των πολιτών της Τριφυλίας, χθες 23/7/2024 έγινε τακτικό Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Τριφυλίας, στο οποίο παραβρέθηκαν ο πρόεδρος της Δημοτική Κοινότητας Γαργαλιάνων, κ. Αριστομένης Καραχάλιος, ο πρόεδρος της Δ.Κ Φλόκα κ. Παναγιώτης Γεωργακόπουλος, η πρόεδρος της Δ.Κ. Μύρου κ. Σταυρούλα Μίχα-Ράμμου και ο πρόεδρος των Βρυσών κ. Παναγιώτης Θεοδωρόπουλος. Από την παράταξή μου και από εμένα τέθηκαν προς τον κ. δήμαρχο Γεώργιο Λεβεντάκη,    με τη διττή του ιδιότητα και ως προέδρου της ΔΕΥΑΤ και προς τον κ. αντιδήμαρχο Τεχνικής Υπηρεσίας τα εξής ερωτήματα:

1) Για ποιο λόγο και αιτίες γίνονται καθημερινές και διαρκείς διακοπές του νερού στην πόλη της Κυπαρισσίας και των Γαργαλιάνων με τραγικές συνέπειες για τους πολίτες και τα νοικοκυριά και ποιο είναι το σχέδιο και ο προγραμματισμός αντιμετώπισής του. Και επίσης ποια είναι η εξέλιξη της επισκευής της γεώτρησης της Λεύκης, καθώς ο κ. δήμαρχος είχε δεσμευτεί σε προηγούμενα συμβούλια Ιανουαρίου, Φεβρουαρίου 2024 ότι έως το Πάσχα θα έχει λειτουργήσει και γιατί αναίρεσε και μας ενημέρωσε σε προηγούμενο συμβούλιο ότι η γεώτρηση της Λεύκης είναι μη επισκευάσιμη; Τι συμβαίνει εκεί; Γιατί τόση μυστικότητα;

2) Για ποιο λόγο γίνονται παρεμβάσεις στον αιγιαλό της Κυπαρισσίας, νότια του κτηρίου του «Εν Πλω» και κάτω από το Νηπιαγωγείο, καθώς μηχάνημα έργου σπάει τα βράχια, έχουν ανοίξει πάνω στον αιγιαλό και στα βράχια κάθετα 5 αύλακες, τους έχουν τσιμεντοστρώσει και έχουν τοποθετήσει μεγάλους αγωγούς - «κιούγγια»    κάθετα, με τελική κατάληξη στην άμμο και στη θάλασσα, τι θα διοχετεύεται στους αγωγούς αυτούς και θα καταλήγει στη θάλασσα, αν υπάρχει περιβαλλοντική μελέτη και ποιος την υπογράφει, αν υπάρχει άδεια από την Κτηματική Υπηρεσία και αν προβλέπονται τα παραπάνω στη μελέτη, δείχνοντας ταυτόχρονα και τις σχετικές φωτογραφίες που σας επισυνάπτω

3) Για ποιο λόγο για την Κοινότητα Μύρου δεν παραχωρούν μηχάνημα - γκρέιντερ, σύμφωνα με τα πολλαπλά αιτήματα της προέδρου Σταυρούλας Μίχα, την οποία εμπαίζει ο κ. Βλάχος και της απαντά ότι τα μηχανήματα θα πάνε όπου θέλει εκείνος;

4) Γιατί η δημοτική αρχή και ο αντιδήμαρχος κ. Βλάχος μεροληπτεί, απαξιώνει, εχθρεύεται και εκδικείται τους προέδρους των κοινοτήτων που έχουν εκλεγεί με την παράταξή μου και τους το λέει και ευθέως πολλές φορές και δεν ικανοποιεί κανένα αίτημά τους, τους εμπαίζει και τους ειρωνεύεται (αλλά αντίθετα εξυπηρετεί προκλητικά μόνο όσους προέδρους συμπαθεί ο ίδιος και προσδοκά εκλογικό όφελος ή ξεπληρώνει εκλογικό όφελος) και αν αυτό ο ίδιος ο κ. δήμαρχος πιστεύει ότι είναι δίκαιο και σύμφωνο με το θεσμικό του ρόλο; Και

5) Ζητήθηκε από την παράταξή μου και από εμένα πριν μπούμε στα τακτικά    θέματα, να δοθεί ο λόγος στους παρευρισκόμενους προέδρους για να εκθέσουν τις απόψεις τους και τους λόγους που είχαν έρθει στο συμβούλιο. Η απάντηση του κ. Λεβεντάκη την οποία «υποχρεωτικά» υιοθέτησε ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, ήταν ότι θα απαντήσει στα ερωτήματα αυτά στο τέλος του συμβουλίου, αφού συζητηθούν τα τακτικά θέματα.
Και όπως όλοι καταλάβατε ο κ. Λεβεντάκης, δολίως και τεχνηέντως, κατά τη συνήθη τακτική του, ευρισκόμενος σε πλήρη αδυναμία να πει το οτιδήποτε και σε πλήρη σύγχυση, σηκώθηκε και έφυγε προκλητικά από το συμβούλιο και δεν απάντησε ποτέ, σε κανένα ερώτημα, όπως και σε κανένα άλλο ερώτημα των λοιπών παρατάξεων που τέθηκαν, γύρισε την πλάτη στους παρευρισκόμενους προέδρους, (άραγε τους φοβάται τι θα πουν; Τι θα ακούσει ο κόσμος;) «κηρύσσοντας ουσιαστικά ο ίδιος τη λήξη της συνεδρίασης», τον οποίο ακολούθησαν τόσο ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου όσο και οι δημοτικοί του σύμβουλοι, οι οποίοι δεν είχαν κανένας το σθένος, έναντι στον κ. Λεβεντάκη, να πάρουν το λόγο, χωρίς να τους το επιτρέψει καθ’ όλη τη διάρκεια της διαδικασίας ή τουλάχιστον να μείνουν να ακούσουν έστω τους λόγους που οι εκλεγμένοι από τους πολίτες των τοπικών κοινωνιών πρόεδροι είχαν έρθει στο συμβούλιο και τι ήθελαν να πουν!

Φίλοι μου και συμπολίτες μου, αυτή είναι η εκλεγμένη δημοτική αρχή του 44% της Τριφυλίας, η οποία γράφει στα παλαιότερα των υποδημάτων της το άλλο 56% του εκλογικού σώματος που δεν τους ψήφισαν! Που ναι μεν είναι δημοτική αρχή, αλλά ποτέ δεν κατάλαβε ότι ο θεσμικός της ρόλος μετά από κάθε εκλογές είναι να φροντίζει και να μεριμνά για όλους τους πολίτες, γιατί δεν είναι η αρχή της παράταξής τους, της «Ανόδου», όπως αυτοί θέλουν να είναι, αλλά είναι η δημοτική αρχή όλου του Δήμου Τριφυλίας και αυτών που τους ψήφισαν και αυτών που δεν τους ψήφισαν, και εκείνοι που δεν τους ψήφισαν είναι οι περισσότεροι.

Εφόσον όπως λέει η σοφή παροιμία «στου κουφού την πόρτα όσο θέλεις βρόντα» και η δημοτική αρχή αρνείται αλαζονικά να συνεργαστεί, να διορθωθεί και έστω να ακούσει τι της λέμε για το καλό και μόνο το καλό του τόπου μας, για τα εγκλήματα στην παραλία της Κυπαρισσίας, την περιβαλλοντική καταστροφή παρούσα και εκείνη που θα προκληθεί όταν τεθούν σε λειτουργία οι αγωγοί αυτοί, που βλέπετε στις σχετικές φωτογραφίες, καλώ την εισαγγελική αρχή να παρέμβει και να διενεργήσει τους απαραίτητους ελέγχους και τις διώξεις κατά παντός υπευθύνου, όπως και για τη γεώτρηση της Λεύκης».