Σάββατο, 10 Αυγούστου 2024 12:50

Διακρίσεις Καλαματιανών στους Πανευρωπαϊκούς Αγώνες Νεφροπαθών  

Διακρίσεις Καλαματιανών στους Πανευρωπαϊκούς Αγώνες Νεφροπαθών   

 

 

Οι Καλαματιανοί αθλητές Νίκος Ηλιόπουλος και Δημήτρης Περιβολαράκης διακρίθηκαν στους 12ους Πανευρωπαϊκούς Αγώνες Νεφροπαθών και Μεταμοσχευμένων, που διεξήχθησαν 20-28 Ιουλίου, στη Λισαβόνα.

Οι δύο αθλητές που επισκέφθηκαν τον δήμαρχο Καλαμάτας Θανάση Βασιλόπουλο και οι οποίοι είχαν εξασφαλίσει την πρόκριση στους Πανευρωπαϊκούς Αγώνες στο πρωτάθλημα που έγινε νωρίτερα φέτος στην Καλαμάτα, διακρίθηκαν στην πρώτη τους πανευρωπαϊκή συμμετοχή από τις επιδόσεις τους ανάμεσα σε 650 αθλητές από 28 χώρες.

Συγκεκριμένα, ο Ν. Ηλιόπουλος κατέκτησε στην κολύμβηση δύο ασημένια μετάλλια στα 50 μέτρα ελεύθερο και στα 50 μέτρα ύπτιο και χάλκινο στα 50 μέτρα πρόσθιο. Επίσης, ο Δ. Περιβολαράκης στον στίβο, πήρε την 4η θέση στα 100 μέτρα και την 5η στα 200, ενώ μετείχε και στη σκυταλοδρομία 4Χ100 κατακτώντας την 4η θέση.

Ο δήμαρχος Θαν. Βασιλόπουλος και ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Γιώργος Λαζαρίδης συνεχάρησαν τα μέλη της Ελληνικής αποστολής, στους οποίους ευχήθηκαν υγεία και επίτευξη των νέων αγωνιστικών στόχων που έχουν θέσει.