Δευτέρα, 26 Αυγούστου 2024 21:10

Επιβεβαίωση Βασιλόπουλου για πρόγραμμα ενεργειακής αναβάθμισης δημοτικών ακινήτων

Επιβεβαίωση Βασιλόπουλου για πρόγραμμα ενεργειακής αναβάθμισης δημοτικών ακινήτων

 

Για ένα επενδυτικό σχήμα από το εξωτερικό που σχετίζεται με την ομογένεια και το οποίο έχει εκδηλώσει έντονο ενδιαφέρον να αναλάβει εξ ολοκλήρου την ενεργειακή αναβάθμιση όλων των δημοτικών ακινήτων του Δήμου Καλαμάτας, χρηματοδοτώντας το έργο με ίδιους πόρους έκανε λόγο το in.gr σε άρθρο του με τίτλο “Κοντά σε μια σημαντική συμφωνία ο Δήμος Καλαμάτας”.

«Τα δημοτικά ακίνητα του Δήμου είναι περισσότερα από 130 και το γεγονός αυτό σημαίνει μείωση του ενεργειακού αποτυπώματος σημαντικής κλίμακας, τουλάχιστον όσον αφορά το εύρος των ακινήτων της πόλης» τονίζεται από το in.gr, σημειώνοντας πως πρόκειται για μια επένδυση για την οποία έχει ήδη συζητηθεί και ο τρόπος αποπληρωμής της. Εφόσον μάλιστα υπάρξει τελική συμφωνία, η επένδυση αναμένεται να αποπληρωθεί μέσω της εξοικονόμησης ενέργειας που θα επιτευχθεί στα κτίρια.

Σε επικοινωνία της “Ε” με τον δήμαρχο Καλαμάτας Θανάση Βασιλόπουλο για το θέμα, ο ίδιος ανέφερε πως στο πλαίσιο συμμετοχής της πόλης στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα «100 κλιματικά ουδέτερες πόλεις έως το 2030» έχει εκδηλωθεί ενδιαφέρον από διάφορους φορείς για να μπορέσουν να κάνουν παρεμβάσεις στην Καλαμάτα, διευκρινίζοντας πως ανάμεσα σε αυτές είχε ειπωθεί και η συγκεκριμένη πρόταση για την ενεργειακή αναβάθμιση την δημοτικών κτιρίων και την τοποθέτηση φωτοβολταϊκών. «Ηταν μια συζήτηση που είχε γίνει, χωρίς να σημαίνει πως έχουμε προχωρήσει σε κάποια συμφωνία» πρόσθεσε, λέγοντας πως ο Δήμος Καλαμάτας είναι θετικός προς αυτές τις πρωτοβουλίες συζητώντας με ενδιαφέρον τέτοιου τύπου προτάσεις.