Τρίτη, 17 Σεπτεμβρίου 2024 20:20

Προβολή της Καλαμάτας σε πανελλαδικά περιοδικά - Ερχεται 40σέλιδο ένθετο από το “Madame Figaro”

Προβολή της Καλαμάτας σε πανελλαδικά περιοδικά - Ερχεται 40σέλιδο ένθετο από το “Madame Figaro”

Σε γνωστά αθηναϊκά περιοδικά και site πρόκειται να «φιγουράρει» μέσω καταχωρήσεων και αφιερωμάτων η Καλαμάτα το επόμενο διάστημα.

Για την διεύρυνση της τουριστικής περιόδου καθώς και την ανάδειξη και προβολή του Δήμου ως τουριστικού προορισμού, από το Δήμο Καλαμάτας όπως τονίστηκε στην εισήγηση που ήρθε προς ψήφιση στη συνεδρίαση της Δημοτικής Επιτροπής, κρίνεται σκόπιμη η διαφημιστική προβολή του σε εκδόσεις του ομίλου “Attica Media Group” καθώς και σε διαδικτυακές προωθήσεις από το network των Αττικών εκδόσεων. «Η ενέργεια αυτή αποτελεί μια στοχευόμενη προβολή της Καλαμάτας που εντάσσεται στο πρόγραμμα τουριστικής προβολής του Δήμου» υπογραμμίζεται. Ο αντιδήμαρχος Γιώργος Λαζαρίδης ανέφερε πως στο “Madame Figaro” θα συμπεριληφθεί ένα ένθετο - αφιέρωμα στην Καλαμάτα 30-40 σελίδων, στοχεύοντας στην γαστρονομία, στις τουριστικές υποδομές, στον πολιτισμό και στις ευκαιρίες αγορών που δίνει η πόλη, με τη συμμετοχή τοπικών επιχειρήσεων. Στις διαδικτυακές προωθήσεις από το network ο κ. Λαζαρίδης στάθηκε στην ιστοσελίδα capital.gr, οπού και μέσω αυτής θα υπάρξει σχετική προβολή. «Θα έχουμε μια συνεχή προβολή από διάφορα μέσα από τον Οκτώβριο μέχρι και τον Δεκέμβριο, ενώ θα γίνει μια επανάληψη στις ιστοσελίδες τον Μάρτιο και τον Απρίλιο του 2025» διευκρίνισε, συμπληρώνοντας πως η συμφωνία αφορά και αποστολές δελτίων τύπου του Δήμου προς τα Μέσα αυτά με ανάλογο περιεχόμενο.

ΣΤΟΝ ΚΑΘΗΓΗΤΗ ΒΑΡΕΛΑ Η ΑΝΑΘΕΣΗ ΤΟΥ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟΥ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ

Ως προς την προβολή της Καλαμάτας, ο δημοτικός σύμβουλος Σπύρος Χανδρινός στάθηκε στην μακέτα που θα δημιουργηθεί και τί ακριβώς θα προβάλει σχετικά με την εποχή που θα “τρέξει”, φέρνοντας ως παράδειγμα τον χειμερινό τουρισμό, το Πάσχα ή το καλοκαίρι. «Προφανώς είναι κάποιες διατεταγμένες γραμμές που προκύπτουν από τον στρατηγικό σχεδιασμό ο οποίος είναι στα “σκαριά”» πρόσθεσε. Απατώντας στο τελευταίο σκέλος, ο Γιώργος Λαζαρίδης υπογράμμισε πως η συνεργασία για τον στρατηγικό σχεδιασμό έχει ξεκινήσει, διευκρινίζοντας πως ο άνθρωπος που τον έχει αναλάβει είναι ο καθηγητής Πανεπιστημίου Σωτήριος Βαρελάς. «Προσωπικά τον ενημερώνω για τις κινήσεις που κάνουμε το τελευταίο διάστημα, ενώ από εκεί και πέρα θα παραχθεί το έργο μέσω συναντήσεων και ενημερώσεων» πρόσθεσε, τονίζοντας πως η στρατηγική μελέτη θα παραδοθεί μεταξύ Μάρτη και Απρίλη του 2025.

5.580 ΕΥΡΩ ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

Η εξειδίκευση της εγγεγραμμένης πίστωσης με τίτλο «Έξοδα ενημέρωσης και προβολής δραστηριοτήτων του Δήμου», του προϋπολογισμού οικονομικού έτους 2024 ανέρχεται στο ποσό των 5.580,00 ευρώ για την κάλυψη της δαπάνης που θα προκύψει. Αυτή αφορά δισέλιδη καταχώρηση στο “Madame Figaro” (τεύχος Οκτωβρίου), ολοσέλιδη στο Harper's BAZAAR (τεύχος Νοεμβρίου) το οποίο κυκλοφορεί στις 20/10 ως ένθετο στο Κυριακάτικο Βήμα, ολοσέλιδη στο ανδρικό περιοδικό Esquire (τεύχος Δεκεμβρίου) και διαδικτυακές προωθήσεις από το network των Αττικών εκδόσεων. Για το θέμα, η παράταξη “Καλαμάτα Μετά” ψήφισε λευκό.
Τ.Αν.