Σάββατο, 22 Φεβρουαρίου 2014 14:16

Να αναβληθεί η ηλεκτρονική δημοπρασία για το κτήριο Αλειφέρη από το ΤΑΙΠΕΔ ζητά ο Θ. Μπρεδήμας

Γράφτηκε από την
Να αναβληθεί η ηλεκτρονική δημοπρασία για το κτήριο Αλειφέρη από το ΤΑΙΠΕΔ ζητά ο Θ. Μπρεδήμας

Την αναβολή της ηλεκτρονικής δημοπρασίας για την πώληση του κτηρίου Αλειφέρη από το ΤΑΙΠΕΔ στις 6 Μαρτίου επιδιώκει ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας στο Δ.Σ. Καλαμάτας Θ. Μπρεδήμας, που με σχετική επιστολή του προς τον Πρόεδρο του Δ.Σ. Δημ. Πολίτη ζητά το θέμα να συζητηθεί ως έκτακτο, προ ημερησίας διάταξης, στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της 27ης Φεβρουαρίου.

Οπως αναφέρεται στο αίτημα του κ. Μπρεδήμα: “Κατάπληκτοι πληροφορηθήκαμε σήμερα ότι στις 6 Μαρτίου 2014 πρόκειται να διενεργηθεί από το ΤΑΙΠΕΔ ηλεκτρονική δημοπρασία για την πώληση του παραδοσιακού κτηρίου Αλειφέρη, που είναι χαρακτηριστικό αρχιτεκτονικό κόσμημα της πόλης, αντί 1,5 εκατ. ευρώ και μάλιστα με δυνατότητα εξόφλησης σε 5 ετήσιες δόσεις!

Όπως είναι γνωστόν, η ιστορική και πολιτιστική κληρονομιά της Καλαμάτας, με τα παραδοσιακά κτήριά της, αποτελούν ατίμητους και απαράγραπτους τίτλους της ύπαρξής της. Και προς αυτή την κατεύθυνση έχουν προσφέρει, διαχρονικά, όλες οι δημοτικές αρχές της πόλης.

Ειδικότερα, ένα από τα εναπομείναντα, από τους καταστρεπτικούς σεισμούς του 1986, χαρακτηριστικό δείγμα αρχιτεκτονικής, είναι το παραδοσιακό κτήριο Αλειφέρη, που είναι και το μοναδικό κεντρικό, αυτοτελές, παραδοσιακό, οικοδομικό τετράγωνο.

Δεν παραλείπουμε να προσθέσουμε ότι προς την κατεύθυνση αυτή η δημοτική αρχή, όσον και η μείζονα μειοψηφία του Δ.Σ. αγωνίστηκαν κατά το παρελθόν, για να περιέλθει το παραδοσιακό αυτό κτήριο στην πόλη. Και προς αυτή την κατεύθυνση βοήθησε σημαντικά, ο τότε μεσσήνιος υφυπουργός των Οικονομικών Δημ. Κουσελάς αλλά η προσπάθειά μας αυτή προσέκρουσε στα γρανάζια της γραφειοκρατίας του Υπουργείου Οικονομικών.

Δεδομένης της ορισθείσης δια την 6η Μαρτίου ηλεκτρονικής δημοπρασίας, ο Δήμος οφείλει, άμεσα, να προβεί στις δέουσες ενέργειες προς το ΤΑΙΠΕΔ και προς πάντα αρμόδιο, προκειμένου να αναβληθεί η ανωτέρω δημοπρασία και να δοθεί η ευκαιρία στο Δήμο να προετοιμασθεί, εξασφαλίζοντας τους απαιτούμενους πόρους, απευθυνόμενος όπου χρειάζεται, για να συμμετάσχει σε επόμενη δημοπρασία.

 

Εν όψει των ανωτέρω, και λόγω του κατεπειγόντως, ζητάμε να συζητηθεί το θέμα αυτό εκτός ημερήσιας διάταξης, στην προσεχή συνεδρίαση του Δ.Σ., η οποία, ως γνωστόν, έχει ορισθεί δια την 27ην Φεβρουαρίου, προκειμένου να περιέλθει το εμβληματικό αυτό παραδοσιακό κτήριο στην ιδιοκτησία του Δήμου και να μην καταλήξει σε οποιονδήποτε που μπορεί να κάνει χρήση, ξένη προς την πολιτιστική κληρονομιά της πόλης”.


NEWSLETTER