Τρίτη, 01 Ιουλίου 2014 08:27

Μονάδα βιοκαυσίμων στη ΒΙΠΕ Μελιγαλά

Γράφτηκε από τον
Μονάδα βιοκαυσίμων στη ΒΙΠΕ Μελιγαλά

Το θέμα της δημιουργίας μονάδας παραγωγής και εμπορίας βιοκαυσίμων στη ΒΙΠΕ Μελιγαλά, συζητείται αύριο στις 8.30 το βράδυ, στο Δημοτικό Συμβούλιο Οιχαλίας.

Ειδικότερα, μετά από αίτηση συμβούλων, έρχεται για συζήτηση η αίτηση της εταιρείας "Cetna Hellas" «για την παροχή γνώμης σχετικά με έργο κατασκευής καθετοποιημένης, ολοκληρωμένης διαχείρισης, μονάδας παραγωγής και εμπορίας βιοκαυσίμων στη ΒΙΠΕ Μελιγαλά». Με την αίτησή της η εταιρεία παρακαλεί «το Δημοτικό Συμβούλιο για τη διατύπωση θετικής γνώμης για την υλοποίηση του έργου». 

Οπως διευκρινίζεται στην αίτηση, αφορά «την κατασκευή και λειτουργία μονάδας παραγωγής βιοκαυσίμων με τη διαδικασία της αεριοποίησης και εν συνεχεία μέσω κατάλυσης με τη μέθοδο Fischer - Tropsch, χρησιμοποιώντας οργανική πρώτη ύλη». Προβλέπεται να εγκατασταθεί στο οικοδομικό τετράγωνο 7 της ΒΙΠΕ, σε οικόπεδο έκτασης 80 περίπου στρεμμάτων. Η εταιρεία "Cetna Hellas" κάνει λόγο για οφέλη στην τοπική οικονομία και κοινωνία. Αναφέρει ότι «κατά τη φάση κατασκευής θα δημιουργηθούν εκατοντάδες νέες θέσεις εργασίας, η πλειοψηφία των οποίων θα καλυφθεί από επιχειρήσεις τοπικών υπεργολάβων. Στη φάση της μόνιμης λειτουργίας, θα δημιουργηθούν πλέον των 50 μόνιμων θέσεων εργασίας στα πλαίσια της παρακολούθησης λειτουργίας, συντήρησης και φύλαξης της μονάδας. Το εν λόγω έργο θα αξιοποιήσει με τον πλέον αποδοτικό τρόπο τη διαθέσιμη οργανική ύλη χωρίς καμία περιβαλλοντική επιβάρυνση».

Στην αυριανή συνεδρίαση το Δημοτικό Συμβούλιο αναμένεται να λάβει απόφαση για την ένταξη των Τ.Κ. Ζερμπισίων - Κεφαλληνού - Ρευματιάς στο Δήμο Οιχαλίας, καθώς και για το ζήτημα της αξιολόγησης των υπαλλήλων. Ακόμα, πρόκειται να εγκρίνει παράταση προθεσμίας για το έργο αντικατάστασης τμημάτων του εσωτερικού δικτύου της Τ.Κ. Φίλια και τη σύνδεση με το νέο δίκτυο ύδρευσης.

ΣΗΜΕΡΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ 

Σήμερα στη 1.30 το μεσημέρι, η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Οιχαλίας πρόκειται: Να καθορίσει τους όρους της δημοπρασίας για την κατασκευή γηπέδου 5x5 και μπάσκετ στο Δεσύλλα, προϋπολογισμού 115.198,47 ευρώ. Να εγκρίνει τα πρακτικά της δημοπρασίας για το έργο "Αγροτική οδοποιία της Δ.Ε. Μελιγαλά", προϋπολογισμού 362.000 ευρώ. Να ρυθμίσει οφειλές, βάσει του άρθρου 51 του Ν. 4257/2014.

Γ.Σ.


NEWSLETTER