Σάββατο, 19 Μαρτίου 2011 19:48

Δήλωση του Σταμάτη Μπεχράκη για το ΓΠΣ Καλαμάτας

Γράφτηκε από την

Για το Δίκτυο Ενεργών Πολιτών   τα  ΓΠΣ αποτελούν εργαλεία ανάπτυξης και βοηθούν το σχεδιασμό μακροχρόνιων δράσεων για την τοπική αυτοδιοίκηση. Επομένως παρά την κριτική μας στο περιεχόμενο της μελέτης του ΓΠΣ Καλαμάτας και τις τεράστιες ευθύνες της δημοτικής αρχής για τις διαδικασίες κατάρτισης του , θέλοντας να συμβάλλουμε να ξεπεραστεί η κρίση καταθέσαμε τη πρόταση μας που έχει ως εξής : Να συμπληρωθεί  η μελέτη του ΓΠΣ με τις τροπολογίες που έγιναν  αποδεκτές από το προηγούμενο Δημοτικό συμβούλιο, πράγμα που δεν έγινε με ευθύνη της δημοτικής αρχής και να προχωρήσει από την φάση Β2. Έτσι επιτυγχάνεται  μαζί με τη νομική θωράκιση του νέου ΓΠΣ  και η δικαιολογητική βάση  , κατά την γνώμη μας , για τη συνέχιση του διαλόγου με τον Γ.Γ. της αποκεντρωμένης Διοίκησης  και στο νέο θέμα που έχει ανακύψει  με τη Βέργα , και ο ίδιος αναγνωρίζει και κάνει τις  προτάσεις του.

Η συμμετοχή μας στην επιτροπή συνεννόησης  του Δημοτικού συμβουλίου με τον Γ.Γ. της αποκεντρωμένης Διοίκησης κ. Αποστολόπουλο  οφείλεται γιατί  μεταξύ των άλλων  διατηρούμε σοβαρές αμφιβολίες  αν  η δημοτική αρχή θέλει έγκριση του ΓΠΣ ή επιθυμεί με την τακτική των «διαρκών νέων»  αλλαγών  την κατάρρευση του .

Η διάθεση συμβολής μας  για την άρση  του αδιεξόδου σε καμιά περίπτωση  δεν πρέπει να εκλαμβάνεται ως συναίνεση άνευ όρων. Δεν θέλαμε και δεν θέλουμε μια  καταγγελτική λογική και αναχώρηση στην καθαρότητα των απόψεων μας, πράγμα άλλωστε εύκολο.

Δηλώνουμε ότι δεν θα επιτρέψουμε όσο περνάει και από το χέρι μας  να  αμφισβητηθεί  η αναγκαιότητα να έχει  ο δήμος μας  ΓΠΣ Πράγμα που δεν συμφέρει άλλωστε ούτε και αυτούς  τους συνδημότες που για ψηφοθηρικούς λόγους τους τάζουν  αυτά που δεν μπορούν  να γίνουν  και τους αποκρύπτουν  την αλήθεια.

Σταμάτης Μπεχράκης


NEWSLETTER