Κυριακή, 02 Αυγούστου 2015 19:45

KALAMATA:21: Το μανιφέστο της υποψηφιότητας και υπογραφές στήριξης από φορείς

KALAMATA:21: Το μανιφέστο της υποψηφιότητας και υπογραφές στήριξης από φορείς

Το Γραφείο Υποψηφιότητας KALAMATA:21 δίνει στη δημοσιότητα το μανιφέστο της υποψηφιότητας της πόλης ως Ευρωπαϊκής Πολιτιστικής Πρωτεύουσας για το 2021: 

«Η Καλαμάτα διεκδικεί αποφασιστικά τον τίτλο της Ευρωπαϊκής Πολιτιστικής Πρωτεύουσας για το 2021. Στόχος του KALAMATA:21 είναι η αφύπνιση της συλλογικότητας, η ευαισθητοποίηση και η ενεργοποίηση των πολιτών στη διαδικασία μετεξέλιξης της πόλης από μικρή πόλη της ευρωπαϊκής περιφέρειας σε πόλη του κόσμου. Να αποτελέσει η Καλαμάτα ευρωπαϊκό παράδειγμα αποκεντρωμένης πολιτιστικής ανάπτυξης και να μετασχηματιστεί σε κέντρο δημιουργικής παραγωγής.

Το KALAMATA:21 με άξονα τον πολιτισμό υπερασπίζεται την ισότητα, τη διαφάνεια, την εντιμότητα και καλεί κοντά του όλους τους ανθρώπους ανεξαρτήτως φύλου, ηλικίας, εθνικότητας, κοινωνικής τάξης, θρησκευτικών πεποιθήσεων και σεξουαλικών προτιμήσεων. Αρχές μας είναι η προώθηση των ευρωπαϊκών αξιών του αλληλοσεβασμού, της αλληλεγγύης και της συνεργασίας. Η προσβασιμότητα στον πολιτισμό, η προστασία του τόπου από την άναρχη αστική και οικονομική ανάπτυξη, η ανάδειξη της πολιτιστικής μας κληρονομιάς, η αυθεντικότητα, η αξιοποίηση νέων τεχνολογιών, καθώς και η ευαισθητοποίηση ενός μεγαλύτερου κοινού στην καλλιτεχνική ποιότητα αποτελούν κεντρικές κατευθύνσεις της Καλαμάτας ως Ευρωπαϊκής Πολιτιστικής Πρωτεύουσας. Εργαζόμαστε για την ενδυνάμωση της καλλιτεχνικής και πολιτιστικής παιδείας καθώς και για την ανάδειξη αντισυμβατικών και καινοτόμων καλλιτεχνικών προτάσεων. 

Το όραμα για την Καλαμάτα είναι η ιστορία μιας πόλης που ανοίχτηκε στην Ευρώπη μέσα από μια επανάσταση, πέρασε έναν καταστρεπτικό σεισμό και αναγεννήθηκε και σήμερα στην σκοτεινή αυτή περίοδο της οικονομικής κρίσης, η ίδια πόλη κινητοποιείται ξανά για να υπερασπιστεί τον πολιτισμό με την ευρεία έννοια. Τον πολιτισμό πέρα από τις τέχνες και πέρα από τα σύνορα. Είναι μια πόλη μέσα στη φύση του ελληνικού νότου, μια πόλη που αναδύεται, που ανατέλλει, που ανέρχεται, που κινητοποιείται, που εγείρεται. Kalamata is rising.

Σας καλούμε να υπογράψετε και εσείς για να δηλώσετε την υποστήριξή σας είτε ηλεκτρονικά στο σύνδεσμο: http://goo.gl/forms/2BN6YfBpmN είτε στο φουαγιέ του Πνευματικού Κέντρου. Καλούμε όλους τους συλλόγους και φορείς της Μεσσηνίας να υιοθετήσουν το μανιφέστο του KALAMATA:21 και να δηλώσουν έτσι την υποστήριξή τους στην υποψηφιότητα».