Τετάρτη, 05 Αυγούστου 2015 17:40

Αγονος διαγωνισμός για τη μεταφορά σκουπιδιών στη Δυτική Μάνη

Αγονος διαγωνισμός για τη μεταφορά σκουπιδιών στη Δυτική Μάνη

Αγονος ήταν ο χθεσινός επαναληπτικός διαγωνισμός του Δήμου Δυτικής Μάνης, για τη μεταφορά και διάθεση των σκουπιδιών, καθώς δεν κατατέθηκαν προσφορές. 

Το έργο αφορούσε το χρονικό διάστημα από την υπογραφή της σύμβασης μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου 2015, με τιμή προϋπολογισμού 60 ευρώ τον τόνο, χωρίς ΦΠΑ. Η χρηματοδότησή του είχε προβλεφθεί από ιδίους πόρους (ανταποδοτικά) του Δήμου.

Για το τι θα γίνει μετά τη νέα αρνητική εξέλιξη στο θέμα της διαχείρισης των σκουπιδιών, αναμένεται να συζητήσει και να αποφασίσει η Οικονομική Επιτροπή του δήμου, μεθαύριο Παρασκευή, όπως μας ενημέρωσε ο δήμαρχος Δυτικής Μάνης Γιάννης Μαραμπέας.

Η υφιστάμενη σύμβαση για τη μεταφορά των σκουπιδιών με 23.600 ευρώ το μήνα λήγει στο τέλος Αυγούστου.

Ο δήμαρχος επεσήμανε ότι «επιδίωξή μας είναι να προχωρήσει η προσωρινή διαχείριση» - και σημείωσε: «Αυτό που επιβάλλεται να γίνει είναι να εξυπηρετηθούμε από τις εγκαταστάσεις του Δήμου Καλαμάτας, χωρίς να αποκλείουμε άλλες συνεργασίες ή άλλες λύσεις. Δε θα πάμε δωρεάν στην Καλαμάτα, θα πληρώνουμε αυτό που θα συμφωνήσουμε. Θέλουμε πάντως μια λύση μόνιμου χαρακτήρα, να μην έχουμε συνέχεια το άγχος των σκουπιδιών».

Γ.Σ.