Σάββατο, 29 Αυγούστου 2015 19:10

Συζήτηση για τις απαγορεύσεις στον Κυπαρισσιακό Κόλπο

Συζήτηση για τις απαγορεύσεις στον Κυπαρισσιακό Κόλπο

Το θέμα του Κυπαρισσιακού Κόλπου θα κυριαρχήσει στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Τριφυλίας την Δευτέρα 31 του μηνός στις 7 το απόγευμα. 

Πιο συγκεκριμένα θα υπάρξει ενημέρωση επί του προεδρικού διατάγματος σχετικά με τις εξελίξεις που υπάρχουν. Η συζήτηση αυτή είχε προαναγγελθεί ήδη από την προηγούμενη συνεδρίαση του σώματος, όπου ο δήμαρχος Παναγιώτης Κατσίβελας είχε τονίσει πως το θέμα πρέπει να ξανασυζητηθεί και να παρθεί νέα απόφαση από το σώμα καθώς από την προηγούμενη, που ήταν και της προηγούμενης δημοτικής αρχής, έχουν σημειωθεί αρκετές εξελίξεις. Να σημειώσουμε ότι όλο αυτό το διάστημα το σχέδιο προεδρικού διατάγματος είχε απορριφθεί από το Συμβούλιο της Επικρατείας όπου είχε κατατεθεί, τόσο για τυπικούς λόγους ως προς την διαδικασία που είχε ακολουθηθεί, αλλά και για ουσιαστικούς αφού το ΣτΕ πρότεινε την δημιουργία Εθνικού Πάρκου και όχι Περιφερειακού Πάρκου που πρότεινε το συγκεκριμένο σχέδιο. 

Στην συνεδρίαση της Δευτέρας, όπως έχει ανακοινωθεί, θα κληθούν να εκφράσουν τις θέσεις τους φορείς και πολίτες της περιοχής.

Τα υπόλοιπα θέματα που θα συζητηθούν στο συμβούλιο είναι διαδικαστικού χαρακτήρα, και πιο συγκεκριμένα η τροποποίηση προϋπολογισμού και Τεχνικού Προγράμματος 2015. Η παραχώρηση θέσεων εμποροπανήγυρις Δ. Κ Κυπαρισσίας, η λειτουργία εμποροπανήγυρης Δ.Κ. Γαργαλιάνων. Διαγραφές τελών ύδρευσης Δήμου Τριφυλίας. Χορήγηση - Ανανέωση παραγωγικών αδειών  πωλητών Λαϊκών Αγορών. Ανάκληση της με αριθ.101/2014 Απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου. Αντικατάσταση μέλους Δημ. Επιτροπής Παιδείας Δήμου Τριφυλίας. Εγκριση Πρωτοκόλλων  οριστικής ποσοτικής και ποιοτικής παραλαβής  προμήθειας οικοδομικών υλικών έτους 2015 ΔΕ Τριπύλας, θραυστών υλικών έτους 2015 ΔΕ Κυπαρισσίας. Εγκριση 1ου ΑΠΕ του έργου Συντήρηση Αγροτικών οδών Φιλιατρών. Αντικατάσταση μελών επιτροπής Α/μιας Εκπαίδευσης  Δήμου Τριφυλίας.

Κ.Μπ.