Παρασκευή, 17 Ιουνίου 2011 21:25

Θετικός υπό προϋποθέσεις για φυλακές ο Νίκας

Γράφτηκε από τον
Θετικός υπό προϋποθέσεις για φυλακές ο Νίκας

- Το Δήμο Καλαμάτας περιμένει ο Μαλαπάνης


Θετική είναι καταρχήν η στάση του Δήμου Καλαμάτας στο ενδεχόμενο δημιουργίας σωφρονιστικού καταστήματος στα όριά του, το οποίο θα εξυπηρετεί το Εφετείο της πόλης. Αυτό σημείωσε μιλώντας στην “Ε” ο δήμαρχος Παναγιώτης Νίκας διευκρινίζοντας πάντως ότι βασική προϋπόθεση για κάτι τέτοιο είναι η σύμφωνη γνώμη των τοπικών κοινωνιών. Σε ερώτησή μας πάντως να σχολιάσει την πρόταση του τέως αντιδημάρχου Θουρίας και νυν δημοτικού συμβούλου Καλαμάτας Δημήτρη Φαββατά για δημιουργία φυλακών στην Πολιανή, έπειτα και από σχετική απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Θουρίας, διευκρίνισε ότι αυτό δεν δεσμεύει σε κάτι το Δήμο Καλαμάτας που θα αναζητήσει χώρο σε όλο το εύρος της επικράτειάς του. Το συγκεκριμένο θέμα πάντως αναμένεται να συζητηθεί στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαμάτας την προσεχή Πέμπτη.

ΚΑΘΟΡΙΣΤΙΚΗ Η ΑΠΟΦΑΣΗ

Την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαμάτας θεωρεί καθοριστική για το θέμα της δημιουργίας των νέων φυλακών στην Αμφεια, ο αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας Χρήστος Μαλαπάνης. «Αν η απόφασή του είναι υπέρ της δημιουργίας, θα υπάρχει μια ισχυρή βάση που δε θα μπορεί να αμφισβητηθεί», επεσήμανε ο κ. Μαλαπάνης.
Κληθείς να σχολιάσει την αναζήτηση χώρου για τη δημιουργία νέων φυλακών σε Μεσσηνία ή Αρκαδία και την απόφαση που είχε λάβει ο Δήμος Θουρίας με τη στήριξη του Δικηγορικού Συλλόγου Καλαμάτας για τη δημιουργία τους στην Αμφεια, παρατήρησε: «Είχε γίνει μια προετοιμασία. Υπάρχει απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Θουρίας ομόφωνη, αν θυμάμαι καλά. Και υπάρχει οριοθετημένος χώρος, 2 χιλιόμετρα μετά την Αμφεια. Είναι δασικός χώρος που θα μπορούσε να αποχαρακτηριστεί. Τον είχε δει ο γ.γ. του υπουργείου και είχε αποφανθεί για την καταλληλότητά του».
Ο αντιπεριφερειάρχης ανέφερε πως «αναμένεται μια πρωτοβουλία και όπως είδα την πήρε ο κ. Φαββατάς, για να συζητηθεί το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμάτας».

Δ.Πλ.
Γ.Σ.


NEWSLETTER