Παρασκευή, 29 Οκτωβρίου 2010 12:09

Περιοδεία Γιόκαρη σε Σάγκα και Νεστάνη

Γράφτηκε από την

Τα χωριά Σάγκα και Νεστάνη επισκέφθηκε το απόγευμα της Τετάρτης 27 Οκτωβρίου αντιπροσωπεία υποψηφίων δημοτικών συμβούλων της "Μαντινειακής Συμπολιτείας" με υποψήφιο Δήμαρχο Βασίλη Γιόκαρη.
Στους υποψήφιους δόθηκε η ευκαιρία να συζητήσουν τα σημαντικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι αγρότες στη διαδικασία παραγωγής και κυρίως διάθεσης των προϊόντων στις κεντρικές αγορές με την παρεμβολή πολλές φορές κυκλωμάτων εμπορίας. Κύριο αίτημά τους που αποτελεί και πρόταση της "Μαντινειακής Συμπολιτείας", είναι η δημιουργία περιφερειακών τοπικών αγορών, όπου οι ίδιοι οι αγρότες ή ομάδες παραγωγών θα έχουν τη δυνατότητα διάθεσης των προϊόντων τους.
Και στα δύο χωριά είναι ζωτικά τα προβλήματα διαχείρισης του νερού. Στη Νεστάνη με το γνωστό θέμα διεκδίκησης του νερού τοπικών πηγών από την Εκκλησία. Στο Σάγκα, το πρόβλημα ανέκυψε με πλήρη ευθύνη του Δήμου Τρίπολης, όταν χωρίς διαχειριστική μελέτη, με αυθαίρετες αποφάσεις που αποδοκιμάστηκαν πρόσφατα από το Συμβούλιο της Επικρατείας, το νερό τοπικών πηγών προστέθηκε στην ύδρευση της πόλης.
Είναι φανερό ότι οι ελάχιστοι υδάτινοι πόροι του νέου Δήμου πρέπει να περιφρουρηθούν και να χρησιμοποιηθούν με στόχο την ύδρευση του αστικού αλλά και του παραγωγικού αγροτικού ιστού της περιοχής μας.

Από το Γραφείο Τύπου του συνδυασμού


NEWSLETTER