Δευτέρα, 12 Αυγούστου 2019 22:40

Μεσσηνία: Πότε ορκίζονται τα νέα Δημοτικά Συμβούλια

Γράφτηκε από τον
Μεσσηνία: Πότε ορκίζονται τα νέα Δημοτικά Συμβούλια

 

Στο Δήμο Οιχαλίας θα γίνει η πρώτη ορκωμοσία νέου Δημοτικού Συμβουλίου στη Μεσσηνία.

Την Κυριακή 18 Αυγούστου στις 8 μ.μ. στο Πνευματικό Κέντρο Μελιγαλά “Μαρία Κάλλας” θα ορκιστεί η νέα δήμαρχος Παναγιώτα Γεωργακοπούλου και το Δημοτικό Συμβούλιο Οιχαλίας.

Επόμενη ορκωμοσία το Σάββατο 24 Αυγούστου στο Δήμο Μεσσήνης. Συγκεκριμένα στις 7 μ.μ. στο Δημαρχείο θα ορκιστούν ο νέος δήμαρχος Γιώργος Αθανασόπουλος, τα μέλη του νέου Δημοτικού Συμβουλίου, καθώς και αυτά των νέων συμβουλίων της Δημοτικής Κοινότητας Μεσσήνης, των τοπικών κοινοτήτων, όπως και των εκπροσώπων των τοπικών κοινοτήτων.

Την ίδια ημέρα στην πλατεία Δημαρχείου στην Κυπαρισσία στις 9 μ.μ. θα ορκιστεί ο νέος δήμαρχος Τριφυλίας Γιώργος Λεβεντάκης και το Δημοτικό Συμβούλιο.

Την Κυριακή 25 Αυγούστου στις 12 το μεσημέρι στο Αποστολοπούλειο Πνευματικό Κέντρο στην Τρίπολη θα ορκιστεί ο νέος περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας και τα 51 μέλη του Περιφερειακού Συμβουλίου.

Την ίδια ημέρα στις 7:30 μ.μ. ορκίζεται το Δημοτικό Συμβούλιο Δυτικής Μάνης και ο νέος δήμαρχος Δημήτρης Γιαννημάρας στο Δημαρχείο στην Καρδαμύλη.

Την Κυριακή 25 Αυγούστου και ώρα 8 μ.μ., στον υπαίθριο χώρο του κτηρίου Τσικλητήρα στην Πύλο, θα πραγματοποιηθεί η τελετή ορκωμοσίας του νέου δημάρχου Πύλου - Νέστορος Τάκη Καρβέλα και των μελών του νέου Δημοτικού Συμβουλίου.

Οι ορκωμοσίες στους δήμους της Μεσσηνίας ολοκληρώνονται με τον Δήμο Καλαμάτας. Την Τετάρτη 28 Αυγούστου στο Μέγαρο Χορού, στις 8 μ.μ., πρόκειται να πραγματοποιηθεί η ορκωμοσία του νέου δημάρχου Θανάση Βασιλόπουλου και του νέου Δημοτικού Συμβουλίου της μεσσηνιακής πρωτεύουσας.

Να θυμίσουμε ότι οι νέες δημοτικές αρχές αναλαμβάνουν καθήκοντα την Κυριακή 1η Σεπτεμβρίου, οπότε όπως προκύπτει από τον εκλογικό νόμο θα συνέλθουν για πρώτη φορά τα δημοτικά συμβούλια για τις δημαιρεσίες και την ανάδειξη των νέων οργάνων.


NEWSLETTER