Παρασκευή, 04 Μαρτίου 2022 18:16

Παραμένει ενεργό το στρατόπεδο της Καλαμάτας

Γράφτηκε από τον
Παραμένει ενεργό το στρατόπεδο της Καλαμάτας

Η αξιοποίηση του στρατοπέδου της Καλαμάτας έχει υποβαθμιστεί και δεν μπορεί να προσφέρει ουσιαστικά στην πόλη. Και αυτό γιατί περιορίζεται πλέον σε αξιοποίηση μέρους του, καθώς θεωρείται ενεργό, αν και υπολειτουργεί.

Αυτό είναι το συμπέρασμα από την απάντηση του δημάρχου Θαν. Βασιλόπουλου χθες στο Δημοτικό Συμβούλιο σε ερώτηση του επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Β. Κοσμόπουλου.
Ενημερώνοντας για την πρόσφατη συνάντησή του με τον υφυπουργό Εθνικής Αμυνας Ν. Χαρδαλιά, ο κ. Βασιλόπουλος είπε ότι είναι ενεργό το στρατόπεδο “Παπαφλέσσα” και διευκρίνισε πως τα ζητήματα εθνικής άμυνας και των υποδομών λειτουργίας της αποφασίζονται κεντρικά. Για το ενδεχόμενο επαναλειτουργίας του Κέντρου Νεοσυλλέκτων ανέφερε πως δεν μπορεί να απαντηθεί σήμερα, καθώς πρέπει να αξιολογηθούν όλα τα στοιχεία, ενώ παρατήρησε ότι βρίσκεται σε εξέλιξη η αναβάθμιση της 120 ΠΕΑ με το Διεθνές Κέντρο Εκπαίδευσης Πιλότων. Είπε ότι η αξιοποίηση μέρους του στρατοπέδου συνδέεται με τη λειτουργία του κι έκανε λόγο για ευρεία διαβούλευση σε δεύτερο χρόνο.
Ο Β. Κοσμόπουλος με αφορμή την πρόσφατη συνάντηση του δημάρχου με τον υφυπουργό Εθνικής Αμυνας για την τύχη του στρατοπέδου, τον ρώτησε: “Ποιες είναι τελικά οι απόψεις του υπουργείου; Ξεχάστηκε η προτροπή του κ. υπουργού να του καταθέσουμε φάκελο με οικονομοτεχνική μελέτη για την αξιοποίησή του από το δήμο μας; Μήπως η καθυστέρηση της δημοτικής αρχής να ανταποκριθεί στην προτροπή του κ. υπουργού έδωσε τη δυνατότητα στο υπουργείο να σκεφτεί την επαναφορά της στρατιωτικής χρήσης σε αυτό;”.

 


NEWSLETTER