Κυριακή, 16 Ιανουαρίου 2011 21:25

Κρίσιμη συνάντηση σήμερα για το ΓΠΣ της Καλαμάτας - Κινητοποίηση των ιδιοκτητών Βέργας

Γράφτηκε από την
Κρίσιμη συνάντηση σήμερα για το ΓΠΣ της Καλαμάτας - Κινητοποίηση των ιδιοκτητών Βέργας

Κρίσιμη συνάντηση για το νέο Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο του καποδιστριακού Δήμου Καλαμάτας πραγματοποιείται σήμερα το πρωί, καθώς στη μεσσηνιακή πρωτεύουσα θα βρίσκεται ο υπερπεριφερειάρχης Τ. Αποστολόπουλος και θα έχει επαφές με το δήμαρχο Π. Νίκα και άλλους δημοτικούς παράγοντες. Σύμφωνα με πληροφορίες μας, από την πλευρά της Υπερπεριφέρειας θα γίνουν μικρές τεχνικού χαρακτήρα αλλαγές στα 6 σημεία που ζητεί ο δήμος, καθώς ξεκαθαρίζεται ότι ο κύκλος των ενστάσεων και της διαβούλευσης έχει κλείσει, αφού το ΓΠΣ πέρασε όλα τα στάδια. Μικρή τροποποίηση θα υπάρχει και στην υπόθεση του σχεδίου στη Βέργα όσον αφορά την έκταση της περιαστικής περιοχής στην επίμαχη ζώνη και τους όρους δόμησης.

Από την πλευρά τους οι κάτοικοι μέσω του Πολιτιστικού-Αναπτυξιακού Συλλόγου με καυστική ανακοίνωση που δημοσιεύτηκε χθες στην "Ε", επιτέθηκαν σε όλους τους αρμόδιους και οργανώνουν συγκέντρωση στις 9.30 το πρωί έξω από το Δημαρχείο.
Με ψήφισμα, το συμβούλιο της Δημοτικής Κοινότητας Βέργας ζητεί την επέκταση της περιαστικής περιοχής σε όλη τη ζώνη που έχει χαρακτηρισθεί ως ημιορεινή. Αναλυτικά στο ψήφισμα σημειώνονται τα εξής:
"Η μη ενημέρωσή μας, συμβουλίου και κατοίκων τα τελευταία χρόνια γύρω από το φλέγον ζήτημα της εφαρμογής του νέου ΓΠΣ Καλαμάτας και που αφορά την περιοχή μας, συνιστά σοβαρή αμέλεια από πλευράς αρμοδίων. Τα όσα δε επιχειρούνται να δρομολογηθούν στην περιοχή μας μέσω της πρότασης των μελετητών του νέου ΓΠΣ Καλαμάτας συνιστούν οικονομικό και κοινωνικό έγκλημα σε βάρος των κατοίκων και γι’ αυτό είμαστε κάθετα αντίθετοι και αντιδρούμε έντονα.
Οι χρήσεις γης που προτείνονται μέσω του χαρακτηρισμού Π1 (ημιορεινή ζώνη) δεν εναρμονίζονται με τις δραστηριότητες της περιοχής που αναπτύσσεται κυρίως τουριστικά, καθώς επίσης στην ίδια ζώνη βρίσκονται εγκατεστημένες και σε εξέλιξη δράσεις και χρήσεις γης ίδιες με τις συνορευόμενες με αυτή περιαστικές περιοχές Π.Π.3 και Π.Π.4. Γι’ αυτό ζητάμε να επεκταθεί η περιαστική ζώνη Π.Π.3 σε ολόκληρη την περιοχή της Δημοτικής Κοινότητας Βέργας όπου έχει χαρακτηρισθεί ζώνη Π1 (ημιορεινή) και επίσης να παραμείνουν οι παρεκκλίσεις που προβλέπονται σχετικώς για την εκτός σχεδίου δόμηση και τους οικισμούς".


NEWSLETTER