Παρασκευή, 26 Αυγούστου 2011 19:16

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης χωριά της Αρκαδίας

Γράφτηκε από την

Λόγω μεγάλης και ανεξέλεγκτης πυρκαγιάς που προκαλεί άμεσο κίνδυνο για τη ζωή και τα αγαθά των πολιτών των χωριών της Δημοτικής Κοινότητας Βαλτετσίου του Δήμου Τρίπολης, ο γενικός γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου-Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου Τάσος Αποστολόπουλος, ύστερα από σχετικό αίτημα του δημάρχου Τρίπολης Γιάννη Σμυρνιώτη, ζήτησε από τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας να κηρυχθούν τα χωριά αυτά σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Η πυρκαγιά βρίσκεται σε εξέλιξη στα χωριά Μανιάτι, Πάπαρι, Λιανός και Δάφνη, ενώ ο κ. Αποστολόπουλος βρίσκεται στα μέτωπα της πυρκαγιάς και ενημερώνεται επιτόπου για την κατάσταση που επικρατεί στις πληγείσες περιοχές.

Οπως ανακοίνωσε στις 6.40 σήμερα το απόγευμα ο γενικός γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου-Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου, τα χωριά του Δήμου Τρίπολης που κηρύχθηκαν επίσημα σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης είναι τα παρακάτω:
1) Πάπαρη
2) Αγριακόνα
3) Δάφνη
4) Καλτεζές
5) Μαυρόγιαννη
Για την απόφαση κήρυξης των παραπάνω χωριών σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης ελήφθη απόφαση από τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας. Συγκεκριμένα η απόφαση του Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας Θεοδώρου Μπούφη ανέφερε ότι τα χωριά αυτά κηρύσσονται σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης για να αντιμετωπισθεί η δυσμενής κατάσταση, ενώ ο συντονισμός ανατίθεται στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Πελοποννήσου-Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου.

Το αίτημα του δημάρχου Τρίπολης

«Κύριε γενικέ,
Μετά τις τελευταίες εξελίξεις σχετικά με την πυρκαγιά, που ξέσπασε στην περιοχή της Δημοτικής Ενότητας Βαλτετσίου και  λαμβάνοντας υπόψη ότι ο κίνδυνος είναι ακραίος, ο αριθμός των εστιών που βρίσκονται σε εξέλιξη είναι μεγάλος, όλες δε οι πυρκαγιές, που έχουν εκδηλωθεί έχουν λάβει μεγάλες διαστάσεις και αναπτύσσουν ακραία συμπεριφορά μετά την ανάπτυξη τους ενώ η δυσκολία ελέγχου τους είναι πολύ μεγάλη, παρακαλούμε να κάνετε δεκτή την εισήγησή μας να κηρυχθούν σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης οι παρακάτω τοπικές κοινότητες της Δημοτικής Ενότητας Βαλτετσίου του Δήμου Τρίπολης: Τ.Κ. Πάπαρη, Τ.Κ. Αγριακόνας , Τ.Κ. Δάφνης, Τ.Κ. Καλτεζών , Τ.Κ. Μαυρόγιαννη»

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΤΡΙΠΟΛΗΣ

Ο Δήμος Τρίπολης ανακοινώνει ότι  οι κάτοικοι των τοπικών κοινοτήτων, Πάπαρη, Αγριακόνας ,Δάφνης, Καλτεζών, Μαυρόγιαννη που αντιμετωπίζουν προβλήματα διαμονής και διατροφής λόγω της μεγάλης και ανεξέλεγκτης πυρκαγιάς που έχει ξεσπάσει στην περιοχή τους μπορούν να απευθύνονται στο Δήμο Τρίπολης (Εθνικής Αντίστασης 43, Τρίπολη) και στα τηλέφωνα 2710 222235, 2710 234672, 2710 235671