Παρασκευή, 21 Οκτωβρίου 2011 21:19

Πλειοψηφία ΠΑΣΟΚ στην Ενωση Περιφερειών - 4 του Τατούλη ψήφισαν ΚΚΕ

Πλειοψηφία ΠΑΣΟΚ στην Ενωση Περιφερειών - 4 του Τατούλη ψήφισαν ΚΚΕ

Το ΠΑΣΟΚ ήρθε πρώτο στις εκλογές των αιρετών μελών του Διοικητικού Συμβουλίου της Ενωσης Περιφερειών Ελλάδας (ΕΝΠΕ), κερδίζοντας 6 από τις 12 έδρες. Συνυπολογιζόμενου του γεγονότος ότι ex oficcio συμμετέχουν στη διοίκηση και οι 13 περιφερειάρχες, θα έχει τελικώς οριακή πλειοψηφία στο Δ.Σ., καθώς διαθέτει 13 από τις 25 έδρες. Η ΝΔ θα έχει 9 έδρες, το ΚΚΕ και η σύμπραξη ΔΗΜΑΡ-Ελεύθεροι Πολίτες από 1 έδρα, και φυσικά υπάρχει ο απρόβλεπτος πολιτικά περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης.
Μεταξύ των εκλεγέντων με την παράταξη του ΠΑΣΟΚ είναι και ο αντιπεριφερειάρχης Αργολίδας Τάσος Χειβιδόπουλος, που έθεσε υποψηφιότητα παρά τις πιέσεις συμβούλων και τις "προτροπές" του περιφερειάρχη Πέτρου Τατούλη - ο οποίος θυμήθηκε πάλι την ανεξαρτησία του συνδυασμού του, όταν το κυβερνητικό κόμμα δεν ικανοποίησε την επιθυμία του να είναι ουσιαστικά ο πρώτος πρόεδρος της Ενωσης.
Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι ως αντίδραση 4 εκ των συμβούλων του κ. Τατούλη ψήφισαν το συνδυασμό του ΚΚΕ, σύμφωνα με πληροφορίες του aftodioikisi.gr το οποίο το προηγούμενο διάστημα "έπαιξε" δυνατά την υπόθεση της υποψηφιότητας του περιφερειάρχη Πελοποννήσου.
Αναλυτικά τα αποτελέσματα, σύμφωνα με τις πληροφορίες του aftodioikisi.gr, έχουν ως εξής:
Το ΠΑΣΟΚ πήρε 130 ψήφους (από τους 136 προσκείμενους σε αυτό οι οποίοι ψήφισαν) και κέρδισε 6 έδρες. Η ΝΔ πήρε 88 ψήφους (από τους 89) και κέρδισε 4 έδρες. Το ΚΚΕ πήρε 15 ψήφους (9 δικές του, 4 από το συνδυασμό Τατούλη και 2 από τους προσκείμενους στο ΠΑΣΟΚ). Η ΔΗΜΑΡ-Ελεύθεροι Πολίτες (σύμπραξη του κόμματος Κουβέλη με την κίνηση του βουλευτή Β. Οικονόμου) πήρε 8 ψήφους (5 δικές της και 3 από το ΠΑΣΟΚ).
Από το ΠΑΣΟΚ εξελέγησαν οι Α. Παπατόλιας - Θεσσαλία (106 ψ.), Β. Αργύρης - Ηπειρος (105), Γ. Παπαϊορδανίδης - Δυτ. Μακεδονία (102), Τ. Χειβιδόπουλος - Πελοπόννησος (91) και Στ. Χρήστου - Αττική (68).
Από την ΝΔ εξελέγησαν οι Γ. Παυλίδης - Αν. Μακεδονία/Θράκη (68), Ν. Σφελινιώτης - Κεντρική Μακεδονία (58), Π. Βογιατζής - Β. Αιγαίο (56) και Γρ. Ζαφειρόπουλος - Αττική (54). Με το συνδυασμό ήταν υποψήφιος και ο περιφερειακός σύμβουλος Μεσσηνίας Γιάννης Αδαμόπουλος.
Από το ΚΚΕ εξελέγη ο Ν. Καραθανασόπουλος (15), ενώ υποψήφιος ήταν και ο Ν. Γόντικας. Από τη σύμπραξη ΔΗΜΑΡ-Ελεύθεροι Πολίτες εξελέγη ο Ν. Γαλανός.