Τρίτη, 22 Νοεμβρίου 2011 15:47

Συνάντηση Αποστολόπουλου με το δήμαρχο Πύργου

Γράφτηκε από την


Με το Δήμαρχο Πύργου κ. Γεράσιμο Παρασκευόπουλο και τους αντιδημάρχους κ. κ. Βασίλη Παναγόπουλο, Γιάννη Αργυρόπουλο και Χαράλαμπο Αριστειδόπουλο, είχε σήμερα συνάντηση ο Γενικός Γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου-Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου κ. Τάσος Αποστολόπουλος.

Κύριο θέμα της συνάντησης ήταν η επιτάχυνση των διαδικασιών για τη σύνταξη του Σχεδίου Χωρικής και Οικιστικής Οργάνωσης Ανοικτής Πόλης (Σ.Χ.Ο.Ο.Α.Π.) Δήμου Πύργου, η οποία, όπως ανέφερε ο κ. Παρασκευόπουλος, καθίσταται επιτακτική για λόγους λειτουργικότητας. Από την πλευρά του, ο κ. Αποστολόπουλος τόνισε ότι η Αποκεντρωμένη Διοίκηση δίνει προτεραιότητα στη διευθέτηση χρονιζόντων χωροταξικών προβλημάτων. Επισήμανε ότι οι αρμόδιες υπηρεσίες ήδη εργάζονται εντατικά προς αυτό το σκοπό, γεγονός που καταδεικνύεται από τη σύσταση του Συμβουλίου Χωροταξίας, Οικισμού και Περιβάλλοντος και τις πρόσφατες εγκρίσεις Σ.Χ.Ο.Ο.Α.Π. και Γενικών Πολεοδομικών Σχεδίων για διάφορους Δήμους της ευρύτερης περιοχής. Εν προκειμένω, έχουν δοθεί κατευθύνσεις στη Διεύθυνση Περιβάλλοντος και Χωρικού Σχεδιασμού Δυτικής Ελλάδας ώστε να ολοκληρωθεί η επεξεργασία του Σ.Χ.Ο.Ο.Α.Π. Δήμου Πύργου και των άλλων Δήμων το συντομότερο δυνατό.

Επίσης, συζητήθηκε το πρόβλημα στέγασης υπηρεσιών, όπως της δημοτικής αστυνομίας και των υπηρεσιών της Αποκεντρωμένης Διοίκησης στην Ηλεία.

Από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση


NEWSLETTER