Τετάρτη, 20 Δεκεμβρίου 2017 15:54

Ψήφισμα 4 συμβούλων κατά των πλειστηριασμών στο Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου

Ψήφισμα 4 συμβούλων κατά των πλειστηριασμών στο Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου

 

Να συζητηθεί το θέμα των πλειστηριασμών και της προστασίας της λαϊκής κατοικίας - περιουσίας στη σημερινή συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου, ζητούν 4 σύμβουλοι των μειοψηφιών.

Μάλιστα, έχουν καταθέσει και σχετικό ψήφισμα, ζητώντας την έγκρισή του από το Συμβούλιο.

Συγκεκριμένα, τη συζήτηση ζητούν ο περιφερειακός σύμβουλος Γιώργος Τζαμουράνης, επικεφαλής του συνδυασμού “Ανταρσία στο Μοριά - Συμπόρευση για την Ανατροπή”, οι σύμβουλοι της “Αγωνιστικής Πρωτοβουλίας” Σαράντος Αλεξανδρής και Σταύρος Χρυσαδάκος και ο ανεξάρτητος σύμβουλος Θεόδωρος Βασιλακόπουλος.

Στο σχέδιο ψηφίσματος για τους πλειστηριασμούς, μεταξύ άλλων, αναφέρουν ότι “ουσιαστική προστασία της πρώτης κατοικίας δεν υπάρχει, αφού ο αναθεωρημένος νόμος Κατσέλη ελάχιστη προστασία προσφέρει και οι επαγγελματίες δεν μπορούν να υπαχθούν σ' αυτόν, ενώ με την εφαρμογή των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών τα πιο αδύναμα στρώματα θα υποστούν τους πλειστηριασμούς, για χρέη που δεν μπορούν να αποπληρώσουν σε κράτος τράπεζες, ταμεία”. 

Καλούν “την κυβέρνηση και την Ελληνική Βουλή (μαζί και με την αντιπολίτευση) να νομοθετήσουν: Την κατάργηση του νόμου για τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς. Την πραγματική προστασία της λαϊκής κατοικίας και περιουσίας με την καθιέρωση μεταξύ άλλων αναγκαίων μέτρων του ακατάσχετου της πρώτης κατοικίας. Τη γενναία διαγραφή των χρεών, των λαϊκών οικογενειών, προς τράπεζες, κράτος, δήμους και ταμεία. Τη δυνατότητα εξαγοράς των δανείων από τους πληττόμενους με τους όρους που δίνονται στα funds”.