Παρασκευή, 27 Ιανουαρίου 2012 15:28

Μπούκλης για ανακύκλωσηΣτην ανοιχτή σύσκεψη της 25ης Ιανουαρίου που έγινε στην έδρα της Περιφέρειας στην Τρίπολη, στα πλαίσια της ανοιχτής διαβούλευσης  για την διαχείριση των στερεών αποβλήτων, η δράση ανακύκλωση-κομποστοποίηση, αναλήφθηκε από τον εκπρόσωπο των Οικολόγων στο ΠΕΣΥ και επικεφαλής της περιφερειακής παράταξης «Οικολογικής Συμπολιτείας του Μοριά» κο Λάμπρο Μπούκλη.
Μία Οικολογική δράση που ήταν προεκλογικός στόχος της παράταξης και αποτελεί πλέον  μετεκλογική επιτυχία της.
Στην συνεδρίαση της Τρίπολης παρευρέθηκαν ο κος Νίκας, Δήμαρχος Καλαμάτας και Πρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων (ΠΕΔ) Πελοποννήσου, ο οποίος επικρότησε τον κο Μπούκλη στην ανάληψη της Οικολογικής δράσης, και υποστήριξε ότι πρέπει να γίνουν υπερβάσεις τόσο στον Α’ όσο και στον Β’ Βαθμό Τοπικής Αυτοδιοίκησης με στόχο την επίλυση των προβλημάτων στον τομέα της ανακύκλωσης και δήλωσε ότι θα συμβάλει με όλες του τις δυνάμεις στην επίτευξη του κοινού στόχου.
Επίσης παραβρέθηκαν εκπρόσωποι Επιμελητηρίων της Πελοποννήσου, ο ιδιοκτήτης του Κέντρου Διαλογής Ανακυκλώσιμων Υλικών (ΚΔΑΥ) Κορινθίας κος Δ.Ραψοματιώτης, εκπρόσωποι Συλλογικών Συστημάτων Ανακύκλωσης, ο εκ των ιδρυτών της συνεταιριστικής – πολυσυμμετοχικής εταιρείας διαχείρισης απορριμμάτων Σπάρτης κος Σταύρος Αργυρόπουλος και υπηρεσιακοί παράγοντες.
Ο κος Μπούκλης δήλωσε ότι η συμμετοχή του είναι ανιδιοτελής και άμισθη και συμβολίζει τον εθελοντικό χαρακτήρα της δράσης αποτελώντας δικαίωση της παράταξης για τις επιδιώξεις της, που είναι η μεγιστοποίηση της ανακύκλωσης εντός συγκεκριμένων χρονικών ορίων και η άμεση σύγκλισή της με τους Εθνικούς στόχους. Επίσης δήλωσε, ότι δεν απεμπολούμε σε καμία περίπτωση τις λοιπές οικολογικές θέσεις μας για μία ολοκληρωμένη εναλλακτική διαχείριση όπου ρόλο πρέπει να παίξουν και οι προσπάθειες μέσω της κοινωνικής οικονομίας (πολυσυμμετοχικές εταιρείες λαϊκής βάσης) επικροτώντας το παράδειγμα του κου Στ.Αργυρόπουλου για τις προσπάθειες του στην Σπάρτη. Τόνισε εμφατικά ότι τέτοιες προσπάθειες πρέπει να ενισχυθούν και να διαδοθούν.
Σημείωσε, εμφατικά, δε ο ίδιος «θα επιδιώξουμε το συμφέρον του Πολίτη και την Προστασία του Περιβάλλοντος χωρίς κομματικές ή άλλες διακρίσεις.
Προσωπικά ούτε Μ.Κ.Ο. έχω, ούτε «κοινωνικής οικονομίας» συμπράξεις με Δήμους για προσωπικό όφελος επιδιώκω, ούτε σύμβουλος ανανεώσιμων πηγών ενέργειας είμαι για εταιρείες στην Πελοπόννησο, όπως άλλα πολιτικά πρόσωπα (αιρετά και μη).
Και στις πολυσυμμετοχικές εταιρείες διαχείρισης στερεών αποβλήτων ουδεμία προσωπική ανάμιξη έχω/θα έχω. Τα θεωρώ αδιανόητα και ανήθικα για κάθε πολιτικό πρόσωπο αιρετό ή μη, από οποιοδήποτε πολιτικό χώρο να εκμεταλλεύεται την πολιτική του δράση, ιδίως σε εποχές οικονομικής και κοινωνικής εξαθλίωσης».

Ο κος Περιφερειάρχης, αναγνώρισε ότι οι εθελοντές Οικολόγοι έχουν άποψη - γνώση και την ευαισθησία που χρειάζεται για την υλοποίηση ενός τέτοιου Περιφερειακού προγράμματος για την ανακύκλωση-κομποστοποίηση.
Τα τω Καίσαρι τω Καίσαρι.

Λάμπρος Μπούκλης -Περιφερειακός Σύμβουλος
Γραμματέας Περιφερειακού Συμβουλίου