Σάββατο, 30 Ιουνίου 2012 11:03

Περιφερειάρχες με Στυλιανίδη για τη διαχείριση σκουπιδιών

Περιφερειάρχες με Στυλιανίδη για τη διαχείριση σκουπιδιών

Το πρόβλημα της διαχείρισης των σκουπιδιών περιλαμβάνεται, σύμφωνα με πληροφορίες, μεταξύ των αντικειμένων της συνάντησης που θα έχει μεθαύριο Δευτέρα στην Αθήνα ο υπουργός Εσωτερικών Ευριπίδης Στυλιανίδης με τους περιφερειάρχης όλης της χώρας.

 

Το θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων -ιδιαίτερα στην Πελοπόννησο- απασχόλησε, όπως γνωστοποίησε χθες ο δήμαρχος Καλαμάτας Παναγιώτης Νίκας, και τη συνεδρίαση του Δ.Σ. της Κεντρικής Ενωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ), που έγινε την Πέμπτη στην Αθήνα.

Παράλληλα, ο δήμαρχος είπε χθες ότι ο Δήμος Καλαμάτας «έχει διάθεση συνεργασίας με το Δήμο Μεσσήνης -και ενδεχομένως και με άλλους δήμους- στο θέμα της διαχείρισης για το ενδιάμεσο διάστημα»,  μέχρι την υλοποίηση της όποιας οριστικής λύσης: «Ο ένας δήμος θα μπορούσε να έχει το χώρο διαχείρισης και ο άλλος τους χώρους διάθεσης» συνέχισε ο Π. Νίκας.

Οπως είπε, ο δήμος της μεσσηνιακής πρωτεύουσας συνεχίζει την προσπάθεια να εξεύρει χώρους, τόσο για την εγκατάσταση κέντρου διαλογής και δεματοποιητή, όσο και για τη διάθεση των δεματοποιημένων αδρανών.

Αναφερόμενος πάντως ο δήμαρχος στην προχθεσινή συνεδρίαση του Δ.Σ. της ΚΕΔΕ, δήλωσε ότι ο ίδιος -με την ιδιότητά του ως πρόεδρος της ΠΕΔ Πελοποννήσου- έθεσε με ιδιαίτερη ένταση το πρόβλημα με τα σκουπίδια.

Η σχετική συζήτηση μάλιστα -όπως είπε ο Π. Νίκας- συνεχίστηκε στο γραφείο του προέδρου της ΚΕΔΕ Κώστα Ασκούνη δημάρχου Καλλιθέας, παρουσία και του προέδρου της Επιτροπής Περιβάλλοντος της Ενωσης Γιώργου Κοτρωνιά δημάρχου Λαμιέων καθώς και του νομικού συμβούλου της ΚΕΔΕ Πάνου Ζυγούρη.

Ο δήμαρχος Καλαμάτας πρόσθεσε ότι η ΚΕΔΕ θα επιδιώξει να υπάρξει σύντομα συνάντηση με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς -μεταξύ των οποίων τα υπουργεία Εσωτερικών και Περιβάλλοντος, τα οποία είναι πλέον αρμόδια για την χωροθέτηση των περιοχών διαχείρισης.

Για μία ακόμα φορά ο Π. Νίκας επανέλαβε ότι οι χωματερές δεν μπορούν να κλείσουν από αύριο, για αποκλειστικά πρακτικούς λόγους όπως διευκρίνισε: «Πρέπει να κλείσουν οι ΧΑΔΑ, αλλά δεν μπορεί να κλείσουν» είπε χαρακτηριστικά, λέγοντας ότι οι δήμοι δεν έχουν εναλλακτικές για τη διάθεση των απορριμμάτων.