Πέμπτη, 20 Ιουνίου 2019 09:39

Με παρόντες... απόντες συνεδρίασε το Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου

Γράφτηκε από τον
Με παρόντες... απόντες συνεδρίασε το Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου

 

 

Με καθυστέρηση 2,5 ωρών ξεκίνησε η χθεσινή συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου προκειμένου να επιτευχθεί απαρτία.

Από τις 4 μ.μ. που θα ξεκινούσε η συνεδρίαση έως τις 6.30 μ.μ. που τελικά ξεκίνησε, υπέγραψαν το παρουσιολόγιο της γραμματείας 26 σύμβουλοι και σύμφωνα με τον κανονισμό από το προεδρείο υπήρχε απαρτία. Ομως κατά τη διάρκεια των 2,5 ωρών της αναμονής είχαν αποχωρήσει σύμβουλοι της μειοψηφίας και για αυτό ενδέχεται να αμφισβητηθεί η νομιμότητα των αποφάσεων, καθώς δεν υπήρξε ούτε ένα δευτερόλεπτο ταυτόχρονη παρουσία 26 συμβούλων στην αίθουσα συνεδριάσεων.

Το προεδρείο πάντως επιχειρώντας να "νομιμοποιήσει" την απαρτία ρώτησε τη γραμματεία αν έχουν δηλώσει αποχώρηση οι σύμβουλοι της μειοψηφίας που έφυγαν. Οταν έλαβε αρνητική απάντηση, θεώρησε παρόντες τους… απόντες και έτσι ξεκίνησε η συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου. Αξίζει να σημειωθεί ότι αν και ρωτήθηκαν δεν εξέφρασαν αντίρρηση για την απαρτία οι σύμβουλοι της μειοψηφίας Δήμητρα Λυμπεροπούλου και Γιώργος Τζαμουράνης.

Θ.Λ.


NEWSLETTER