Τρίτη, 23 Νοεμβρίου 2010 21:11

Ανακύκλωση του ηλεκτρονικού εξοπλισμού της Περιφέρειας με πρωτοβουλία του Περιφερειάρχη

Γράφτηκε από την

Για ανακύκλωση θα σταλούν όλα τα πεπαλαιωμένα και μη λειτουργικά ηλεκτρονικά συστήματα της Περιφέρειας Πελοποννήσου, με πρωτοβουλία του γενικού γραμματέα της Περιφέρειας Φώτη Χατζημιχάλη, αφού ολοκληρώθηκε η καταγραφή του ηλεκτρονικού υλικού, τόσο εκείνου που βρίσκεται σε χρήση στις υπηρεσίες της Περιφέρειας στην Τρίπολη, όσο και αυτού που ήταν  παροπλισμένο και στοιβαγμένο σε πρόχειρους και μόνιμους αποθηκευτικούς χώρους.
Οι 118 ηλεκτρονικές συσκευές που θα δοθούν για ανακύκλωση αύριο στις 11 το πρωί, στην εταιρεία «Ανακύκλωση συσκευών Α.Ε» μέσω του τοπικού αδειοδοτημένου συνεργάτη της, όπως διαπιστώθηκε μετά από έλεγχο έχουν περιέλθει σε αχρηστία λόγω βλάβης που έχουν υποστεί και δεν είναι δυνατόν να επισκευαστούν είτε λόγω παλαιότητας, είτε λόγω μη συμφέρουσας επισκευασιμότητας.
Η κωδικοποίηση και ο έλεγχος του ηλεκτρονικού εξοπλισμού των υπηρεσιών της Περιφέρειας, που υλοποιήθηκε για πρώτη φορά κρίθηκαν αναγκαία, καθώς μέχρι σήμερα δεν υπήρχε ολοκληρωμένη εικόνα στον τομέα αυτό. Μάλιστα, όπως αποκαλύφθηκε, είχαν τεθεί σε αχρηστία περίπου 60 ηλεκτρονικοί υπολογιστές με τις οθόνες τους,  αρκετοί εκτυπωτές και άλλα μηχανήματα, κάποια από τα οποία δεν παρουσίαζαν κανένα πρόβλημα λειτουργίας, ενώ αρκετά ακόμη με συντήρηση, αναβάθμιση και μικρές επισκευές τέθηκαν και πάλι σε χρήση.
Η διαδικασία καταγραφής, αξιοποίησης και ανακύκλωσης του ηλεκτρονικού υλικού της Περιφέρειας θα συνεχιστεί και στις υπηρεσίες της Περιφέρειας που στεγάζονται σε άλλες πόλεις της Πελοποννήσου. Ο υφιστάμενος εξοπλισμός που προσφέρεται  για χρήση θα αξιοποιηθεί καλύπτοντας  τις ανάγκες υπηρεσιών με στόχο την εξοικονόμηση πόρων για την Περιφέρεια, ενώ τα άχρηστα ηλεκτρονικά  συστήματα  θα σταλούν για ανακύκλωση.
Παράλληλα στα γραφεία της Γενικής Γραμματείας της Περιφέρειας δημιουργήθηκαν «πράσινα σημεία», δηλαδή χώροι εναπόθεσης κατεστραμμένων λαμπτήρων και μικρών ηλεκτρονικών συσκευών με στόχο τη συγκέντρωση των ανακυκλώσιμων υλικών της Περιφέρειας, αλλά και την εξοικείωση των πολιτών με την ιδέα της ανακύκλωσης.

Από το Γραφείο Τύπου της Περιφέρειας

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


NEWSLETTER