Τετάρτη, 03 Ιουνίου 2020 21:36

Casus belli Δέδε για το φυσικό αέριο

Γράφτηκε από την

Casus belli χαρακτήρισε το ενδεχόμενο να μην έρθει το φυσικό αέριο στην Πελοπόννησο ο επικεφαλής των «Νέων Δρόμων» Γιώργος Δέδες.

Μιλώντας στην προχθεσινή κατεπείγουσα συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου, ο κ. Δέδες είπε ότι το θέμα του αποκλεισμού των πόλεων της Περιφέρειας από την ανάπτυξη των δικτύων φυσικού αερίου είναι ζήτημα κεφαλαιώδους σημασίας, που υπονομεύει τις αναπτυξιακές προοπτικές της Περιφέρειας Πελοποννήσου. Και σημείωσε πως η Περιφέρεια και οι κάτοικοί της δεν αντέχουν μια δεύτερη ήττα, μετά την ήττα που υπέστη η Πελοπόννησος στο θέμα των λιγνιτικών μονάδων της Μεγαλόπολης.
«Υστερα από μία περίοδο ύπνωσης και αδράνειας της Περιφερειακής ηγεσίας, περάσαμε κατόπιν σε μία περίοδο εφησυχασμού για να εισέλθουμε τώρα σε μία φάση κατευνασμού, όπου ο αρμόδιος υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, κ. Χατζηδάκης, εκφράζει ενώπιον του κ. Νίκα ευχολόγια, κάποια στιγμή να συνδεθούν οι πόλεις της Πελοποννήσου με το δίκτυο του φυσικού αερίου, τη στιγμή που και ο ίδιος, όπως όλοι μας, γνωρίζει πως πρόκειται καθαρά για ζήτημα πολιτικών αποφάσεων για μείζονα αναπτυξιακά θέματα μιας περιοχής που στον τομέα της ενέργειας υποχωρεί και στέκεται ουραγός στις εξελίξεις», δήλωσε σε άλλο σημείο ο Γιώργος Δέδες, λέγοντας πως γίνεται πλέον φανερό ότι η πολιτική βούληση της κυβέρνησης της Ν.Δ. να προχωρήσει στην ιδιωτικοποίηση των δικτύων αερίου έγινε με μόνο κίνητρο το κέρδος για τους ιδιώτες παρόχους και όχι προς το συμφέρον της κοινωνίας.
Σύμφωνα με ανακοίνωση της παράταξής του, ο κ. Δέδες "αναφέρθηκε επίσης στην πρόσφατη συνέντευξη του πρωθυπουργού στη γερμανική εφημερίδα Bild, όπου ο κ. Μητσοτάκης δήλωσε χαρακτηριστικά πως κλείνουν όλα τα ανθρακωρυχεία μας νωρίτερα από τη Γερμανία και θα πρέπει πλέον οι κάτοικοι των περιοχών αυτών να βρουν κάτι άλλο να κάνουν, ενώ βεβαίως θα επωφεληθούν και γερμανικές εταιρείες. Επισημαίνοντας πως τα δύο θέματα συνδέονται, εφόσον συναποτελούν την εικόνα της ενεργειακής κατάστασης της Περιφέρειας Πελοποννήσου και την ένταξή της στον ενεργειακό σχεδιασμό της χώρας, ο επικεφαλής της περιφερειακής παράταξης «Νέοι Δρόμοι για την Πελοπόννησο» τόνισε πως είναι η ώρα των άμεσων δράσεων και παρεμβάσεων προκειμένου να αποτραπούν οι διαγραφόμενες αρνητικές εξελίξεις που προοιωνίζονται ένα μέλλον ενεργειακής ένδειας και υστέρησης για την Περιφέρειά μας.
«Οχι άλλα ευχολόγια από τους υπουργούς», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Γιώργος Δέδες και υπογράμμισε πως το θέμα δεν είναι γραφειοκρατικό, νομικό, ή διαδικαστικό αλλά καθαρά πολιτικό και πρέπει να λυθεί πολιτικά, υποστηρίζοντας