Τετάρτη, 24 Νοεμβρίου 2010 23:56

Περιφέρεια Πελοποννήσου: Διαγωνισμός για αγορά εξοπλισμού ανακύκλωσης

Γράφτηκε από την

Διαγωνισμό για την αγορά μπλε κάδων και ειδικών απορριμματοφόρων για τις ανάγκες της ανακύκλωσης θα διενεργήσει σύντομα η Περιφέρεια Πελοποννήσου, διαθέτοντας πίστωση 1.500.000 ευρώ που εξασφάλισε από το υπουργείο Περιβάλλοντος.

Αυτό γνωστοποίησε χθες ο γενικός γραμματέας της Περιφέρειας Φώτης Χατζημιχάλης, με αφορμή την πρωτοβουλία για την ανακύκλωση από τις υπηρεσίες της συνολικά 118 ηλεκτρονικών συσκευών, οι οποίες κρίθηκαν μη επισκευάσιμες.

Παράλληλα, ο Φ. Χατζημιχάλης υπενθύμισε ότι προχωρεί η μελέτη για το σχεδιασμό και την ολοκλήρωση αυτόνομου συστήματος ανακύκλωσης σε ολόκληρη την Περιφέρεια Πελοποννήσου. Το σύστημα, διευκρίνισε ο περιφερειάρχης, θα χρηματοδοτήσει το υπουργείο Περιβάλλοντος με πόρους από το ΕΣΠΑ.

Σύμφωνα με το Φ. Χατζημιχάλη, «ο περιφερειακός σχεδιασμός για τη διαχείριση των απορριμμάτων στηρίζεται στην αναγκαιότητα μείωσης του όγκου τους, τη διαλογή στην πηγή και την ανακύκλωση. Η Περιφέρεια Πελοποννήσου προωθεί αυτή τη λογική και στα πλαίσια αυτά μέχρι τώρα ανακύκλωνε το χαρτί που ήταν άχρηστο».

Αναφερόμενος ειδικότερα στην ανακύκλωση του ηλεκτρονικού υλικού από τις υπηρεσίες της Γενικής Γραμματείας ο περιφερειάρχης εξέφρασε ικανοποίηση, τονίζοντας παράλληλα ότι «με τον τρόπο αυτό ανακτήθηκε ένας σημαντικός αριθμός μηχανημάτων. Ο,τι μπορεί να χρησιμοποιηθεί στην Περιφέρεια από αυτόν τον εξοπλισμό θα χρησιμοποιηθεί. Ο,τι δεν ανταποκρίνεται στις ανάγκες της, αλλά μπορεί να χρησιμοποιηθεί από άλλους φορείς, θα διατεθεί σ΄αυτούς, ώστε να μην πάει τίποτα χαμένο».

Ο Φ. Χατζημιχάλης πρόσθεσε ότι ήδη έχουν εγκατασταθεί μικρά «πράσινα σημεία» στα γραφεία της Περιφέρειας για τη συγκέντρωση λαμπτήρων, μπαταριών και μικρών ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών συσκευών καθώς και εξαρτημάτων που πρέπει να ανακυκλώνονται. «Είναι ένα στοίχημα που πρέπει να κερδίσει η κοινωνία της Πελοποννήσου αυτό της ανακύκλωσης των απορριμμάτων, της μείωσης του όγκου και της σωστής διαχείρισης. Σ’ αυτό η Περιφέρεια Πελοποννήσου θα συμβάλει, όχι μόνο με το παράδειγμά της, αλλά και με την πολιτική που ολοκληρώνουμε και θα αρχίσουμε να εφαρμόζουμε» κατέληξε ο περιφερειάρχης.

Β.Γ.Μ.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


NEWSLETTER