Πέμπτη, 17 Δεκεμβρίου 2020 19:14

Τατούλης: ”Η μη τήρηση της νόμιμης διαδικασίας θέτει ακυρότητα για τις αποφάσεις”

Γράφτηκε από την
Τατούλης: ”Η μη τήρηση της νόμιμης διαδικασίας θέτει ακυρότητα για τις αποφάσεις”

"Η μη τήρηση της νόμιμης διαδικασίας θέτει ακυρότητα για τις αποφάσεις του Περιφερειακού Συμβουλίου" τονίζει σε ανακοίνωσή της για τη σύγκληση του Σώματος η «Νέα Πελοπόννησος» του Πέτρου Τατούλη.

Ταυτόχρονα καλεί τον πρόεδρο Μανώλη Σκαντζό να τηρήσει τον κανονισμό γιατί "σε διαφορετική περίπτωση δημιουργούνται συνθήκες επιβολής πειθαρχικών και ποινικών ευθυνών ως προβλέπεται από τον νόμο".
Σύμφωνα με την παράταξη του κ. Τατούλη δεν τηρήθηκε ο κανονισμός που προβλέπει άμεση σύγκληση του Σώματος όταν το αιτηθεί το 1/3 των μελών του. Αναλυτικά η ανακοίνωση της «Νέας Πελοποννήσου»: "Η απαξίωση του θεσμού του Περιφερειακού Συμβουλίου συνεχίζεται και πλέον λαμβάνει επικίνδυνες διαστάσεις. Εκφράζουμε την έντονη αντίδρασή μας για τη μη τήρηση της νομοθεσίας που διέπει τη λειτουργία του Περιφερειακού Συμβουλίου βάσει του ν.3852/2010 ("Καλλικράτης") και όπως αυτός διαμορφώθηκε από τις αντίστοιχες τροποποιημένες διατάξεις του ν.4555/2018 ("Κλεισθένης").
Κύριε πρόεδρε, με προσωπική σας ευθύνη παραβιάζεται κάθε έννοια νόμιμης διαδικασίας σε ό,τι αφορά τη σύγκληση του Περιφερειακού Συμβουλίου και συγκεκριμένα: Καταργήσατε εντελώς παρανόμως τη συζήτηση των επερωτήσεων που καταθέτουν εγγράφως οι περιφερειακοί σύμβουλοι και προβλέπεται ρητά στην κείμενη νομοθεσία. Σε ό,τι αφορά την πρόσκληση με αριθμ. πρωτ. 307312/74397 για τη συνεδρίαση τη Δευτέρα 21 Δεκεμβρίου 2020, αγνοήσατε εντελώς την απόφαση του προηγούμενου Περιφερειακού Συμβουλίου που είχατε την ευθύνη να υλοποιήσετε. Σχετικά με τα θέματα με Α/Α 11, 12, 13, 14, 15, 16, όπου σύμφωνα με απόφαση Περιφερειακού Συμβουλίου έπρεπε να τεθούν πρώτα στη συνεδρίαση και όχι τελευταία όπως εσείς επιλέξατε…! Παραβιάζοντας την απόφαση του προηγούμενου Περιφερειακού Συμβουλίου, θέσατε την ίδια ημερομηνία ως πρώτη την ειδική συνεδρίαση, με θέμα την έγκριση προϋπολογισμού έτους 2021. Αγνοήσατε το αίτημα που κατέθεσαν 29 περιφερειακοί σύμβουλοι από όλες τις παρατάξεις της αντιπολίτευσης για σύγκληση συνεδρίασης με συγκεκριμένα θέματα, τα οποία είναι απολύτως επίκαιρα και οποιαδήποτε καθυστέρηση στη συζήτησή τους δημιουργεί πρόβλημα.
Για όλους τους ανωτέρω λόγους και με δεδομένο ότι η μη τήρηση της νόμιμης διαδικασίας θέτει ακυρότητα για τις αποφάσεις του Περιφερειακού Συμβουλίου, παρακαλούμε όπως άμεσα προβείτε στις απαραίτητες ενέργειες αρμοδιότητάς σας. Σε διαφορετική περίπτωση δημιουργούνται συνθήκες επιβολής πειθαρχικών και ποινικών ευθυνών ως προβλέπεται από τον νόμο".


NEWSLETTER