Σάββατο, 09 Ιανουαρίου 2021 15:19

Περιφέρεια Πελοποννήσου: Προγραμματισμός έργων για το ΕΣΠΑ

Γράφτηκε από την
Περιφέρεια Πελοποννήσου: Προγραμματισμός έργων για το ΕΣΠΑ

Σύσκεψη με αντικείμενο τον προγραμματισμό έργων για το ΕΣΠΑ συγκάλεσε χθες ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας. Κατά τη σημερινή σύσκεψη διαπιστώθηκε ότι σε πρώτη φάση υπάρχει μια σειρά από σημαντικά οδικά έργα που έχουν ώριμες μελέτες.

Στο πλαίσιο αυτής της πρώτης φάσης, σημείωσε ο περιφερειάρχης, προκρίνονται έργα με απολύτως ολοκληρωμένες μελέτες και συγκεκριμένα ο δρόμος Λάμπαινα – Αρχαία Μεσσήνη (19.000.000 ευρώ), η σύνδεση Ναυπλίου και Αργους με τον αυτοκινητόδρομο “Μορέας” (42.000.000 ευρώ), ο δρόμος Γκούρα – Δερβένι (18.500.000 ευρώ) και ο δρόμος Απιδέα – Μολάοι (6.000.000 ευρώ).
“Υπάρχει και μια σειρά άλλων έργων, σχετικά ώριμων μελετητικά, ωστόσο τα πιο πάνω συγκεντρώνουν τις περισσότερες πιθανότητες” εκτίμησε ο περιφερειάρχης Π. Νίκας.
Ο ίδιος, τέλος, γνωστοποίησε ότι στο τέλος του τρέχοντος μήνα Ιανουαρίου αναμένεται η έγκριση αρμοδίως για την αναθεώρηση του ΕΣΠΑ 2014 – 2020, όσον αφορά τα θέματα του φυσικού αερίου και της επαναλειτουργίας του σιδηροδρόμου στην Περιφέρεια Πελοποννήσου.
Συσκέψεις με σχετικό αντικείμενο θα γίνονται στο εξής δύο φορές τον μήνα, δήλωσε ο περιφερειάρχης, ο οποίος προσδιόρισε τις δύο επόμενες για τη Δευτέρα 18 Ιανουαρίου και την Τρίτη 19 Φεβρουαρίου.


NEWSLETTER