Πέμπτη, 14 Απριλίου 2022 16:45

Περιφερειακό Συμβούλιο: Κατά της πρόωρης παύσης των λιγνιτικών μονάδων ο δήμαρχος Μεγαλόπολης (βίντεο)

Γράφτηκε από την
Περιφερειακό Συμβούλιο: Κατά της πρόωρης παύσης των λιγνιτικών μονάδων ο δήμαρχος Μεγαλόπολης (βίντεο)

Κατά της πρόωρης παύσης λειτουργίας των λιγνιτικών μονάδων τάχθηκε ο δήμαρχος Μεγαλόπολης Αθανάσιος Χριστογιαννόπουλος στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου για την απολιγνιτοποίηση.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του δήμου ο κ. Χριστογιαννόπουλος είπε στη συνεδρίαση: «Είμαστε ένας πολύ μικρός δήμος, διαφωνήσαμε από την αρχή με την παύση λειτουργίας των μονάδων, αλλά είδαμε ότι οι δυνατότητές μας δεν μπορούν να ανατρέψουν την κατάσταση. Δεν μπορούσαμε να μείνουμε μόνο στην αντίδραση, έπρεπε να καταθέσουμε προτάσεις. Στείλαμε ένα πρόγραμμα πολλών δεκάδων σελίδων στην επιτροπή του ΣΔΑΜ, το κοινοποιήσαμε στον κ. Μητσοτάκη μαζί με δύο επιστολές με τις διαφωνίες μας και κοινοποιήσαμε τις θέσεις μας στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή».

Στην συνέχεια ο δήμαρχος Μεγαλόπολης ανέφερε ότι «βλέποντας την εξέλιξη των πραγμάτων, το Δίκτυο Ενεργειακών Δήμων ζήτησε παράταση λειτουργίας των μονάδων. Το ίδιο ζήτησε και το Δημοτικό Συμβούλιο Μεγαλόπολης. Η ελληνική κοινωνία μπορεί να ωφεληθεί με την επαναλειτουργία των λιγνιτικών μονάδων. Η Μεγαλόπολη ωφελείται επιπλέον γιατί θα πάρει χρόνο ώστε να γίνουν οι υποδομές που είναι ανύπαρκτες στο δήμο μας. Η Μεγαλόπολη χρειάζεται υποδομές και θέσεις εργασίας. Έχουμε ζητήσει το βιομηχανικό πάρκο στη θέση Λεύκτρο. Είναι ένα πάρκο που χωρίς την ύπαρξή του δεν υπάρχει μετάβαση για τη Μεγαλόπολη. Ζητάμε εκθεσιακό χώρο, παράρτημα της ΔΕΘ και αγροτικές φυλακές». 

Κλείνοντας ο κ. Χριστογιαννόπουλος ανέφερε ότι "η Μεγαλόπολη πρέπει να έχει ξεχωριστή θέση, από τους όμορους δήμους. Η Μεγαλόπολη απαιτεί ιδιαίτερη αντιμετώπιση. Οφείλει το Περιφερειακό Συμβούλιο να στηρίξει τη Μεγαλόπολη γιατί το σχέδιο έγινε για τη Μεγαλόπολη, γι’ αυτό λέγεται και σχέδιο δίκαιης μετάβασης Μεγαλόπολης”.

Το βίντεο με την τοποθέτηση του δημάρχου Μεγαλόπολης:


NEWSLETTER