Δευτέρα, 25 Σεπτεμβρίου 2023 21:30

Πελοπόννησος: Μελέτη για αστικά και υπεραστικά δρομολόγια

Γράφτηκε από την
Πελοπόννησος: Μελέτη για αστικά και υπεραστικά δρομολόγια

 

Σύμβαση μεταξύ του Περιφερειακού Ταμείου Ανάπτυξης και μελετητικού γραφείου το οποίο αναλαμβάνει να εκπονήσει μελέτη για τον σχεδιασμό αστικών και υπεραστικών οδικών επιβατικών γραμμών της Περιφέρειας Πελοποννήσου, υπέγραψε την περασμένη Παρασκευή ο περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας.

Τη μελέτη αυτή με βάση τη σχετική νομοθεσία, έχει ζητήσει από το κάθε ΚΤΕΛ της χώρας το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών.

Ο περιφερειάρχης σημείωσε ότι η Περιφέρεια καλύπτει την δαπάνη για την εν λόγω μελέτη που έχει ζητήσει το υπουργείο και η οποία, μεταξύ άλλων, αφορά και στον προσδιορισμό των άγονων δρομολογίων, για τα οποία τα ΚΤΕΛ θα πρέπει να τύχουν επιδότησης.

Σύμφωνα με την σύμβαση, στο πλαίσιο της μελέτης -η δαπάνη της οποίας ανέρχεται σε 36.952 ευρώ περιλαμβανομένου του ΦΠΑ- θα εξεταστούν οι ανάγκες σε κάθε μία Π.Ε. της Περιφέρειας και μέσα σε διάστημα 2 μηνών θα πρέπει αυτή να έχει παραδοθεί

ΜΑΘΗΤΙΚΟ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ ΑΡΦΑΡΩΝ

Στο μεταξύ, κοινοποιήθηκε από την Περιφέρεια Πελοποννήσου στην Διεύθυνση Αστυνομίας Μεσσηνίας το έγγραφο με την καταγγελία του συνδέσμου προσωπικού αστικών και υπεραστικών συγκοινωνιών νομού Μεσσηνίας σχετικά με επίθεση σε υπάλληλο του υπεραστικού ΚΤΕΛ κατά τη διάρκεια του δρομολογίου μεταφοράς μαθητών στα Αρφαρά.

Ωστόσο, όπως τόνισε ο Π. Νίκας, η Περιφέρεια δεν συναινεί στο αίτημα που διατυπώνεται στο πιο πάνω έγγραφο για διακοπή του δρομολογίου. “Το δρομολόγιο μεταφοράς των μαθητών στα Αρφαρά δεν σταματά, θα συνεχιστεί κανονικά”, δήλωσε ο περιφερειάρχης.


NEWSLETTER