Πέμπτη, 20 Φεβρουαρίου 2014 07:23

Χέρι-χέρι με Τατούλη και παζάρι Ν.Δ. - ΠΑΣΟΚ

Χέρι-χέρι με Τατούλη και παζάρι Ν.Δ. - ΠΑΣΟΚ

"Το ΠΑΣΟΚ έχει επιλέξει κεντρικά να στηρίξει Τατούλη στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, έστω κι αν ο περιφερειάρχης έχει τη (σίγουρη) στήριξη της ΝΔ". Αυτό ήταν το μήνυμα που δόθηκε προχθές το βράδυ στη Χαριλάου Τρικούπη, από το γραμματέα του κόμματος Νίκο Ανδρουλάκη, σε κομματικά στελέχη της Περιφέρειας - αντιπεριφερειάρχες και περιφερειακούς συμβούλους, που επέμεναν σε λύση με κεντροαριστερή κατεύθυνση. Στο μεταξύ ο Γιάννης Πανούσης ανακοίνωσε ότι δεν θα είναι υποψήφιος περιφερειάρχης.

Στη συζήτηση διαφάνηκε ότι υπάρχει κεντρική συμφωνία Νέας Δημοκρατίας - ΠΑΣΟΚ για την από κοινού στήριξη Τατούλη, και αποδοχή της ΝΔ για 2 αντιπεριφερειάρχες από την πλευρά του ΠΑΣΟΚ (ο ένας από την Αργολίδα και ο δεύτερος το πιο πιθανό από την Κορινθία). 

Το ΠΑΣΟΚ φαίνεται να σύρεται πίσω από τη ΝΔ, με κίνδυνο να υποστεί εκλογική συντριβή και να μην εκλέξει περιφερειακό σύμβουλο στην Πελοπόννησο, για να ικανοποιήσει -σύμφωνα με πολιτικές εκτιμήσεις- προσωπικές στρατηγικές των βουλευτών του και της ηγεσίας του.

Στην προχθεσινή συνάντηση, σύμφωνα με πληροφορίες μας, ξεκαθαρίστηκε ακόμη ότι η περίπτωση της υποψηφιότητας του καθηγητή Εγκληματολογίας - βουλευτή της ΔΗΜΑΡ Γιάννη Πανούση δεν προχωρά, ενώ τέθηκε το ζήτημα να τεθεί επικεφαλής κάποιο κομματικό στέλεχος, με επικρατέστερο τον αντιπεριφερειάρχη Κορινθίας Γιώργο Δέδε. Στο τραπέζι έπεσε και το όνομα του πρώην γ.γ. Αποκεντρωμένης Διοίκησης Τάσου Αποστολόπουλου: λύση κομματική με αβέβαιο εκλογικό αποτέλεσμα, λόγω των χαμηλών δημοσκοπικών ποσοστών του κόμματος. 

Επισημάνθηκε ακόμη ότι οι 3 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ στην Περιφέρεια (Γρηγοράκος, Κωνσταντινόπουλος, Μανιάτης) επιθυμούν τη στήριξη στον Π. Τατούλη, για τους δικούς τους λόγους ο καθένας, παρά τη στήριξη του τελευταίου από τη Νέα Δημοκρατία και το προβάδισμά της στην κατάρτιση του συνδυασμού.

Γ.Σ.