Δευτέρα, 24 Μαρτίου 2014 11:54

Νίκη στην Πελοπόννησο θέλει η "Ελληνική Αυγή"

Νίκη στην Πελοπόννησο θέλει η "Ελληνική Αυγή"

Για λόγους ιστορικούς και για την περαιτέρω ενδυνάμωση της Χρυσής Αυγής επιδιώκει η “Ελληνική Αυγή” να κερδίσει την Περιφέρεια Πελοποννήσου, με στόχο να συμβάλλει στην ανάπτυξη του αγροτικού και βιομηχανικού τομέα καθώς και να βελτιώσει τις υποδομές στο οδικό και στο σιδηροδρομικό δίκτυο. Αυτά προκύπτουν από τα όσα ανέφερε στη χθεσινή συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στα γραφεία της Τ.Ο. Καλαμάτας ο υποψήφιος περιφερειάρχης Πελοποννήσου με την “Ελληνική Αυγή για την Πελοπόννησο” Δημήτρης Δολτσινιάδης (φωτό αριστερά). Στη συνέντευξη παρέστησαν ακόμα ο βουλευτής Δημήτρης Κουκούτσης και ο υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης Νικήτας Μανδραπήλιας (φωτό δεξιά).

 

Ο κ. Δολτσινιάδης είναι καρδιοχειρουργός και γεννήθηκε στην Κωνσταντινούπολη το 1963. Κατά την παρουσίαση των προτεραιοτήτων του για την Πελοπόννησο εξήγησε πως οι λόγοι για τους οποίους αποτελεί στόχο να κερδηθεί η Περιφέρεια Πελοποννήσου στις επερχόμενες εκλογές είναι αρχικά ιστορικοί και στη συνέχεια για να ενδυναμωθεί η Χρυσή Αυγή: “Η Χρυσή Αυγή είναι ήδη ενδυναμωμένη παρά τις όποιες κρούσεις έγιναν εναντίον της, είτε δικανικές, είτε με επιθέσεις -όπως έγινε με τους δύο νεκρούς συναγωνιστές μας. Η Χ.Α. όχι μόνο δε λύγισε, όχι μόνο δε συνεπτύχθη, αλλά εντούτοις ανεπτύχθη. Κρατήσαμε και προχωρούμε με τη βεβαιότητα ενός υπνοβάτη αλλά και τη σταθερότητα ενός συνειδητοποιημένου στρατιώτη προς την πολιτική μάχη για να πάρουμε αυτές τις εκλογές. Αν πρώτα ο Θεός αξιωθούμε και τις πάρουμε, αυτό θα έχει και σημαίνουσα βαρύτητα στο ότι πλέον η Χρυσή Αυγή θα διεκδικήσει το πολιτικό της μερίδιο και συν τοις άλλοις η πολιτική κατά τη γνώμη μου δίκη που γίνεται σε βάρος των συναγωνιστών, θα δώσει και το σωστό αποτέλεσμα”. Ο τρίτος λόγος που ανέφερε έχει να κάνει με την “ανάδειξη της αξίας των χρυσαυγιτών από το πόσο καλά θα διοικηθεί η Περιφέρεια”. Αναφέρθηκε στη δύσκολη οικονομική κατάσταση της χώρας και στους περιορισμένους πόρους, σημειώνοντας όμως “πως εμείς έχουμε τον ελληνικό λαό , τον Πελοποννησιακό λαό για τον οποίο θα δώσουμε όλο μας το είναι και θα εργαστούμε νυχθημερόν”.

Οσον αφορά στους 3 άξονες ανάπτυξης της Περιφέρειας Πελοποννήσου, σύμφωνα με τον κ. Δολτσινιάδη, για τον αγροτικό τομέα είπε πως θα επιδιωχθεί η βελτίωση των αγροτικών υποδομών και η ενίσχυση των κτηνοτρόφων, των γεωπόνων, να υπάρξει αυτάρκεια, να ξαναλειτουργήσουν ή να συσταθούν νέα γεωπονικά τμήματα σπουδών, καθώς επίσης να γίνουν έργα με φράγματα και αποταμιευτήρες, τονίζοντας πως “πιστεύουμε στη γαιοπολιτική”. Για την ανάπτυξη της βιομηχανίας είπε πως υπάρχει το έδαφος να γίνει αυτό με την προϋπόθεση να μην είναι βλαβερά για το περιβάλλον, προκειμένου εργαστεί ντόπιος πληθυσμός. Τόνισε δε τη σημασία ενίσχυσης προσπαθειών σχετικά με την ανακύκλωση τόσο των στερεών αποβλήτων όσο και των οργανικών αποβλήτων για την παραγωγή καύσιμης ύλης. Μίλησε ακόμα για εγγειοβελτιωτικά έργα και τη συντήρηση οδικών δικτύων. Για το σιδηρόδρομο είπε πως επιδίωξη είναι να γίνει μια προσπάθεια – μελέτη για να επεκταθεί εμπορικά από την Πάτρα μέχρι την Καλαμάτα για τη μεταφορά των αγροτικών προϊόντων. Αναφέρθηκε ακόμα και για ανασκαφές σε όλη την Πελοπόννησο, εφόσον εξοικονομηθούν οι πόροι.

Κ.Δ.