Παρασκευή, 05 Ιουνίου 2015 13:40

Αλειφέρη: "Η προστασία του περιβάλλοντος δεν συγκρούεται με την ανάπτυξη"

«Είναι πίστη μας ότι η προστασία του περιβάλλοντος δεν αποτελεί τροχοπέδη για την ανάπτυξη και δεν έρχεται σε σύγκρουση με αυτή. Κάθε τέτοια αντίληψη εμπεριέχει σκοπιμότητα».

Τα παραπάνω σημειώνει, μεταξύ άλλων, η αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας Ελένη Αλειφέρη σε μήνυμά της για την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, που γιορτάστηκε χθες Πέμπτη.

«Η ανθρώπινη δραστηριότητα και το φυσικό περιβάλλον δεν λειτουργούν ανταγωνιστικά, δεν ακυρώνει το ένα το άλλο. Αντιθέτως δύνανται να συνυπάρξουν διαδραστικά, προστατεύοντας και ενισχύοντας το ένα το άλλο» συνεχίζει η Ελ. Αλειφέρη και καταλήγει:

«Ειδικά για τη Μεσσηνία, η προστασία του περιβάλλοντος αποτελεί τη βάση της αναπτυξιακής προοπτικής της, άρρηκτα δεμένη με τον πρωτογενή τομέα και τον τουρισμό, για μια βιώσιμη αειφόρο ανάπτυξη. Να δώσουμε έμφαση στην ανακύκλωση, στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, στη σωστή διαχείριση των αποβλήτων, στην προστασία των περιοχών "Natura", στην εντατικοποίηση των περιβαλλοντικών ελέγχων για την τήρηση των περιβαλλοντικών όρων, στην ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των πολιτών, στη δημιουργία περιβαλλοντικής συνείδησης».