Πέμπτη, 02 Ιουλίου 2015 14:06

"Ναι" από την Αλειφέρη και επίθεση στην κυβέρνηση

"Ναι" από την Αλειφέρη και επίθεση στην κυβέρνηση

Σκληρή επίθεση στην απόφαση της κυβέρνησης για τη διενέργεια του δημοψηφίσματος εξαπέλυσε χθες η αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας Ελένη Αλειφέρη, η οποία τάχθηκε υπέρ του "ναι" στο ευρώ και στην Ευρωπαϊκή Ενωση.

Αρχικά, παρατήρησε πως το κυρίαρχο ζήτημα «είναι το μέλλον των Ελλήνων και πώς θα εξέλθουμε από την αυτοπαγίδευσή μας με τις μικρότερες ζημιές».

Χαρακτήρισε την απόφαση για το δημοψήφισμα «πολύ επικίνδυνη ενέργεια, μη δημοκρατικό και έντιμο για τον ελληνικό λαό» και εκτίμησε πως «δε θα έπρεπε να οδηγηθεί στο δημοψήφισμα η χώρα». Ανέφερε πως το ερώτημα του δημοψηφίσματος «ήταν ερώτημα εγκλωβισμού, παραπλανητικό, διχαστικό, ψυχαναγκαστικό». 

Επέκρινε την κυβέρνηση ότι βάζει το λαό στη θέση του ενόχου να πει το "ναι" στη χρεοκοπία και την έξοδο από το ευρώ.

Αναγνώρισε πως «οι εταίροι δεν δείχνουν την αλληλεγγύη που θα θέλαμε και ενδεχομένως να είναι εκβιαστικοί», αλλά ζήτησε «να μη μεταθέσουμε τον εκβιασμό στον ελληνικό λαό».

Η κ. Αλειφέρη τόνισε ότι το ερώτημα είναι «"ναι" ή "όχι" στο ευρώ, στην Ευρωπαϊκή Ενωση, στην Ευρωζώνη». Συνέστησε «να δούμε την κατάσταση με σύνεση, με νηφαλιότητα» και τάχθηκε υπέρ του «"ναι" με τη μεγάλη ζημιά που έχει επέλθει». Επεσήμανε πως το αποτέλεσμα θα δείξει αν χώρα μας θα έχει ελπίδα να παραμείνει στη διαπραγμάτευση και σημείωσε: «Το "όχι" είναι εκτός διαπραγμάτευσης. 

Το "ναι" σημαίνει ότι είμαστε εντός της διαπραγμάτευσης και παλεύουμε για παραμονή στην Ευρώπη και το ευρώ. Το "ναι" είναι μονόδρομος».

Η αντιπεριφερειάρχης αναρωτήθηκε «αυτό που ζούμε τώρα, είναι αξιοπρεπές για τους Ελληνες;» και παρατήρησε: «Ταπείνωση και αναξιοπρέπεια, η πραγματικότητα το περιγράφει μόνη της».

Επίσης, ανέφερε ότι «δε λένε τι υπάρχει στο "όχι", στη δραχμή» και εκτίμησε πως «υπάρχει απόγνωση, φτώχεια για το σύνολο του ελληνικού λαού. Ατακτη χρεοκοπία με πολύ εκρηκτικές και επικίνδυνες καταστάσεις».

Γ.Σ.