Πέμπτη, 26 Μαϊος 2011 20:50

Τώρα θεωρεί προτεραιότητα το αεροδρόμιο Καλαμάτας - "Κωλοτούμπα" Τατούλη μετά την κατακραυγή

Τώρα θεωρεί προτεραιότητα το αεροδρόμιο Καλαμάτας -  "Κωλοτούμπα" Τατούλη μετά την κατακραυγή

Ο περιφερειάρχης Πέτρος Τατούλης έλαβε το μήνυμα από τον αντιπεριφερειάρχη Μεσσηνίας Χρήστο Μαλαπάνη και από τις αντιδράσεις, κι έσπευσε χθες στη μεσσηνιακή πρωτεύουσα να δηλώσει ότι η αναβάθμιση του αεροδρομίου Καλαμάτας αποτελεί προτεραιότητα. Μάλιστα, υποστήριξε ότι αυτό είπε και στον πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου την περασμένη Παρασκευή στο Ναύπλιο, πριν το θέμα του αεροδρομίου στην Τρίπολη - αλλά φαίνεται πως κανείς δεν το άκουσε.
Σε δηλώσεις του χθες στο Διοικητήριο Μεσσηνίας, παρουσία αντιπεριφερειαρχών, περιφερειακών συμβούλων και δημάρχων - αντιδημάρχων του νομού ο κ. Τατούλης είπε ότι «όταν πολλοί φορείς έθεσαν το θέμα, ανέλαβα την ευθύνη να ενημερώσω. Είπα, ξεκινώντας ως εξής: "Κύριε πρωθυπουργέ θέλω να σας ενημερώσω ότι το σημαντικότερο ζήτημα στο θέμα που σας θέτουν, είναι πρωτίστως η ουσιαστική αναβάθμιση του αεροδρομίου Καλαμάτας. Και για το θέμα του αεροδρομίου της Τρίπολης θέλω να σας ενημερώσω πάλι ότι το αρμόδιο υπουργείο βρίσκεται στην τελική στιγμή για να αποφασίσει τη λειτουργία του αεροδρομίου της Τρίπολης ως low cost αεροδρόμιο κάτω από μια ιδιωτικοποιημένη προσέγγιση"».
Ο περιφερειάρχης υποστήριξε χθες ότι εδώ και 4 μήνες έχει ασχοληθεί με τα προβλήματα του αεροδρομίου Καλαμάτας, κι ότι επειδή θέλει τη διεύρυνση της λειτουργίας του και σύντομα θα ανακοινωθούν δρομολόγια με μεγάλη πόλη της Ευρώπης σε κανονικό πρόγραμμα, «θα πρέπει να ενισχυθεί στη βάση αυτής της προοπτικής».
Για το αεροδρόμιο στην Τρίπολη ανέφερε ότι «θα είναι ένα αεροδρόμιο low cost (χαμηλού κόστους), θα εξυπηρετεί έναν αριθμό τσάρτερ, με αποτέλεσμα να δημιουργήσει καλύτερες προϋποθέσεις ώστε να έχουμε μεγαλύτερη ζήτηση του τουριστικού μας προϊόντος».