Οι δηλώσεις αυτές έγιναν στην εκπομπή “MegaMag”, και στους δημοσιογράφους Ανδρέα Παπαδόπουλο και Θανάση Φουσκίδη, όπου αντιπαρέβαλε το “ολοκληρωμένο και πλήρως κοστολογημένο πρόγραμμα «Μένουμε όρθιοι» που κατέθεσε τη Δευτέρα ο ΣΥΡΙΖΑ”.
Ο κ. Χαρίτσης παρατήρησε πως “θέλουμε να είμαστε αντιπολίτευση χρήσιμη στην κοινωνία. Το πρόγραμμα που παρουσιάσαμε, περιλαμβάνει αναλυτικά στοιχεία για το πώς προκύπτουν οι χρηματοδοτήσεις και ποιους αφορούν -από εργαζομένους, ανέργους, ελεύθερους επαγγελματίες, μέχρι συνταξιούχους, αγρότες και επιχειρηματίες”, επισημαίνοντας ότι “η ΝΔ έχει ανακοινώσει μέτρα μόλις 3,6% του ΑΕΠ”. Σημείωσε ότι “εν αντιθέσει, το δικό μας πρόγραμμα είναι πλήρως κοστολογημένο και προέκυψε από διαβούλευση με τους ίδιους τους φορείς της αγοράς και τα σωματεία των εργαζομένων. Μάλιστα, αντανακλά και ό,τι συμβαίνει διεθνώς. Είναι πολύ κρίσιμο η Ευρώπη να αναλάβει τις ευθύνες της, αν πάμε σε «νέο τσίρκο», όπως είπε ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών, η ΕΕ οδηγείται σε διάλυση”. Ακόμα, επανέλαβε ότι “εμείς ασκούμε την κριτική μας και για τα οικονομικά και για τα υγειονομικά ζητήματα” και διευκρίνισε: “Στηρίζουμε πλήρως το έργο της επιστημονικής επιτροπής. Το μείζον είναι ότι σήμερα υπάρχει σοβαρή αντιπολίτευση στη χώρα, από όλα τα κόμματα τα οποία τηρούν υπεύθυνη στάση. Μακάρι να είχαμε δει την ίδια στάση από τη ΝΔ όταν εμείς ήμασταν κυβέρνηση”.
Παρασκευή, 10 Απριλίου 2020 18:01
“Ασπιρίνες” χαρακτηρίζει τα μέτρα ο Χαρίτσης
Γράφτηκε από την ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ Online
“Σταγόνα στον ωκεανό” και “μέτρα ασπιρίνες, αναντίστοιχα με το μέγεθος και το βάθος της κρίσης που βιώνουμε|”, χαρακτήρισε τα οικονομικά μέτρα της κυβέρνησης Μητσοτάκη για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορονοϊού ο βουλευτής Μεσσηνίας και εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Χαρίτσης.
Κατηγορία
Πολιτική