Σάββατο, 13 Μαϊος 2017 11:08

Βαρβιτσιώτης κατά Τσίπρα από Καλαμάτα για το 4ο μνημόνιο (βίντεο)

Γράφτηκε από τον

Την κυβέρνηση Τσίπρα - Καμμένου, για το 4ο μνημόνιο, επέκρινε χθες το βράδυ από την Καλαμάτα ο βουλευτής Β΄ Αθηνών Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, τομεάρχης Μεταναστευτικής Πολιτικής της Ν.Δ.

Ο κ. Βαρβιτσιώτης ήταν ομιλητής στη Νομαρχιακή Συνέλευση που οργάνωσε η ΝΟΔΕ Μεσσηνίας του κόμματος στο ξενοδοχείο "Rex", στο πλαίσιο της εκστρατείας της Ν.Δ. για την ενημέρωση των στελεχών της και της ελληνικής κοινωνίας, σχετικά με το 4ο μνημόνιο που φέρνει στη Βουλή η κυβέρνηση.

Σε δήλωσή του, προσερχόμενος στην εκδήλωση, ο κ. Βαρβιτσιώτης σημείωσε επικρίνοντας την κυβέρνηση: «Ενα 4ο μνημόνιο έρχεται με μέτρα, χωρίς όμως χρηματοδότηση. Ενα 4ο μνημόνιο, για το οποίο μας είχαν πει ότι θα διαπραγματευτούν για πολύ καιρό "κόκκινες γραμμές", τις οποίες όμως δεν βλέπουμε να υπάρχουν στην τελική συμφωνία. Ενα 4ο μνημόνιο για το οποίο μας είχαν πει ότι δεν θα έχει περικοπές των συντάξεων, και όμως έχει· δεν θα έχει αλλαγές στα ασφαλιστικά, και όμως έχει· δεν θα έχει υπέρβαρα μέτρα για μετά τη λήξη του προγράμματος, και όμως έχει». 

Ο βουλευτής εκτίμησε ότι αυτό «είναι αποτέλεσμα της αποτυχίας της διαπραγμάτευσης, αλλά και της πολιτικής του προηγούμενου διαστήματος». Και τόνισε ότι «παραμένει επίκαιρο όσο ποτέ το αίτημά μας για εκλογές, ώστε ο λαός να αποφασίσει τελικά αν θα έχουμε μια κυβέρνηση που θα δεσμεύει για πολλά χρόνια -και αφού αποχωρήσει από την εξουσία- τη χώρα, σε μεγάλα πρωτογενή πλεονάσματα και σε αδιέξοδες πολιτικές».

Σε ερώτηση για τα αντίμετρα, ο κ. Βαρβιτσιώτης απάντησε: «Εχει αντίμετρα, αλλά δεν θα τα ψηφίσουμε. Γιατί τα αντίμετρα που έχει είναι ουσιαστικά μια κοροϊδία. Αυτό που είναι βέβαιο πως θα εφαρμοστεί είναι τα μέτρα που έχει. Τα αντίμετρα, για να ισχύσουν, θα πρέπει να ξεπεράσουμε τους στόχους του πρωτογενούς πλεονάσματος, το οποίο είναι πάρα πολύ υψηλό». 

Σε ερώτησή μας για την περίπτωση διευθέτησης του χρέους, είπε πως «το σημερινό Euroworking Group στη Μάλτα δεν κατέληξε σε καμία διευθέτηση και καμία πρόταση για ρύθμιση του ελληνικού χρέους».

Μήνυμα στη συνέλευση έστειλε ο γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της Ν.Δ. Λευτέρης Αυγενάκης, ενώ χαιρετισμό, πριν από την ομιλία Βαρβιτσιώτη, απηύθυνε ο δήμαρχος Καλαμάτας Παναγιώτης Νίκας.

Παρέστησαν ο πρώην υπουργός Γιάννης Λαμπρόπουλος, οι αντιπεριφερειάρχες Ελένη Αλειφέρη και Περικλής Μαντάς, οι δήμαρχοι Πύλου - Νέστορος Δημήτρης Καφαντάρης, Τριφυλίας Παναγιώτης Κατσίβελας, Οιχαλίας Αριστείδης Σταθόπουλος, ο πρώην βουλευτής Δημήτρης Σαμπαζιώτης, τοπικά στελέχη και μέλη της Ν.Δ.

Γ.Σ.