Δευτέρα, 09 Οκτωβρίου 2017 16:01

“Λαϊκή Συσπείρωση”: Να δημιουργηθεί κέντρο φιλοξενίας μεταναστών στην Καλαμάτα 

Γράφτηκε από την

Τη δημιουργία κέντρου βραχείας φιλοξενίας για τους μετανάστες, με οργανωμένες υποδομές προσωρινής φιλοξενίας (κρεβάτια, τουαλέτες, μαγειρεία κ.λπ.), όπου θα παρέχεται πλήρης δωρεάν ιατροφαρμακευτική και νομική περίθαλψη, ζητεί η “Λαϊκή Συσπείρωση” του Δήμου Καλαμάτας.

Σχολιάζοντας την ανακοίνωση της Ενωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Μεσσηνίας για τους μετανάστες με ψώρα που κρατούνται στα κρατητήρια Καλαμάτας, εκτιμά ότι ένα τέτοιο κέντρο “είναι η μόνη σοβαρή, αξιόπιστη λύση του προβλήματος, με σεβασμό στους μετανάστες και τους ανθρώπους των Σωμάτων Ασφαλείας”. Αναφέρει ότι “υπεύθυνο για αυτό το κέντρο πρέπει να είναι το υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής, χωρίς τη συμμετοχή ΜΚΟ που σαν τρωκτικά λυμαίνονται χρήματα και εκμεταλλεύονται τους πρόσφυγες”. 

Η “Λαϊκή Συσπείρωση” επικρίνει τη δημοτική αρχή, το ΣΥΡΙΖΑ και τη δημοτική του παράταξη, καθώς, όπως υποστηρίζει, “στην πρόταση αυτή απαντά αρνητικά η δημοτική αρχή, αλλά και ο ΣΥΡΙΖΑ και η παράταξη που στηρίζει, αφού δεν έχουν βγάλει άχνα για το θέμα. Δεν το έθεσαν καν ως αίτημα στον υπουργό Εσωτερικών, μάλιστα έκρυψαν κάτω από το χαλί τα «σκουπίδια», δηλαδή τους μετανάστες στο πίσω μέρος νέου Δημαρχείου που εγκαινιάστηκε μετά βαΐων και κλάδων. Αυτή η κατάσταση είναι βούτυρο στο ψωμί των φασιστών που τέτοιες καταστάσεις επιζητούν για να βγουν από το καβούκι τους”.